West Ham United 0-0 Manchester United

A csütörtök esti bajnokin nem esett gól, de ez az egy pont is elég volt ahhoz, hogy a Manchester United biztosan másodikként végezzen. Ashley Young pályára lépett 200. manchesteri meccsén, De Gea pedig újabb lépést tett az Aranykesztyű felé.


Jose Mourinho rengeteg változtatást hajtott végre az előző mérkőzéshez képest, többek között a felállás is más volt, ezúttal három belső védővel küldte fel csapatát a portugál.

 

Talán a sok változtatás is az oka lehetett annak, hogy nagyon nem találta helyét a United a meccs elején. Persze ehhez a hazaiak szervezett védekezése is hozzátett.

 

Moyes csapata jobban játszott az első 20 percben és leginkább Arnautovic révén veszélyeztetett, ám nem sikerült előnyt kicsikarniuk a Kalapácsosoknak.

 

A 21. percben végre felébredt a manchesteri alakulat, előbb McTominay lőtt 20 méterről kapu mellé, majd Lingard 23 méteres bombáját Adrian tolta látványosan szögletre.

 

A 23. perc hatalmas gólszerzési lehetőséget hozott a vendégek számára; Valencia robogott el két védő között a tizenhatos szélén, okosan a második hullámban érkező Sanchez elé gurított, a chilei lövését Adrian védte, a kipattanót pedig Shaw lőtte el, a labda azonban a kapufáról a mezőnybe vágódott. A visszajátszás mutatta, hogy a bekk próbálkozásába is beleért a hazaiak kapusa, így óriási védés volt az.

 

 

Néhány perc múlva egy gyors kontrát vitt végig a West Ham, Arnautovic tolta meg, majd lőtt kapu elé, ám Herrera visszaért és tisztázni tudott. Fontos megmozdulás volt.

 

Cresswell is úgy érezte, megpróbálkozhat egy lövéssel, kísérlete azonban nem talált kaput, míg a másik oldalon Shaw löketét védte Adrian.

 

Érdekes, hogy Lukaku hiányában a Vörös Ördögök leginkább átlövésekkel próbálkoztak, Pogba is kísérletezett, a játékszer azonban a jobb kapufa mellett suhant el.

 

A szünet előtt még Lingard nevéhez fűződött egy lövés, ám Adrian ezúttal is nagyot hárított.

 

Összességében a manchesteriek többet tettek a gólért, még úgy is, hogy a félidő első húsz percében a kapu elé sem jutott a csapat.

 

Szünet után a United tűnt aktívabbnak továbbra is, előbb Sanchez tekerését lehetett feljegyezni, majd Lingard - Pogbával történt kényszerítő után - lőtt 18 méterről, de Adrian ezúttal is a helyén volt.

 

 

Bő egyórányi játék után hatalmas zűrzavar alakult ki a manchesteri büntetőterületen belül, többször is próbálkozott a West Ham, de nem sikerült betalálnia, végül Herrera higgadtan visszafejelte a labdát De Geának.

 

Bár Valencia sok támogatást nem kapott a középpályától egész meccsen, így is voltak jó megoldásai, köztük egy kiváló beadás, amit Pogba fejelt kapu mellé. A francia középpályás nem sokkal később ismét veszélyeztetni próbált, de tekerése elkerülte a kaput, akárcsak a túloldalon Arnautovic bombája.

 

Már az utolsó tíz percben járt a meccs, amikor Pogba és Noble között nézeteltérés alakult ki kisebb tettlegességgel is, Moss játékvezető mindkét focistának sárga lapot mutatott fel.

 

A rendes játékidő utolsó másodperceiben Lanzini szabadrúgása jelenthetett volna győzelmet a hazaiaknak, ám a labda végül elkerülte a jobb felső sarkot.

 

A ráadásban érdemleges már nem történt, így a Vörös Ördögök ebben a naptári évben először játszottak döntetlent bajnoki mérkőzésen, ami elég volt ahhoz, hogy biztosan a tabella második helyén végezzenek.

 

 


Premier League, 31. fordulóból elhalasztott mérkőzés
West Ham United 0-0 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

WHU: Adrian; Zabaleta, Rice, Ogbonna, Cresswell; Kouyate, Noble; Masuaku(Carroll 66.), Joao Mario, Lanzini; Arnautovic
Nem használt cserék: Hart, Evra, Cullen, Obiang, Fernande, Hugill

 

United: De Gea; Valencia(Bailly 93.), Jones, Smalling, Lindelöf, Shaw; Pogba, Herrera, McTominay; Lingard(Rashford 74.), Sanchez(Young 91.)
Nem használt cserék: Romero, Blind, Mata, Martial

 

Gólszerző:

 

Sárga lap: Noble illetve Pogba


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!