Herrera: Carrick ideális edző lesz

Ander Herrera hiszi, hogy Michael Carrick minden szükséges jellemzővel rendelkezik ahhoz, hogy sikeres része legyen José Mourinho edzői stábjának a Manchester Unitednél.


A 36. életévében járó Carrick a szezon végén visszavonul, és 12 évnyi játékos pályafutást követően is marad az Old Traffordon, hogy csatlakozzon a Vörös Ördögök edzői stábjához.

 

Bár ebben a szezonban csak három mérkőzésen léphetett pályára kezdőként, José Mourinho már napokkal ezelőtt bejelentette, hogy a középpályás az első perctől pályán lesz a Watford elleni szezonzáró bajnokin, így a United szurkolók is méltóképpen elbúcsúztathatják.

 

Herrera hiszi, hogy az egykori angol válogatott csapattársa minden olyan képességgel rendelkezik, hogy a jövőben menedzserként is sikeres lehessen.

 

"Ő a megfelelő személy arra, hogy segédedző legyen, mivel nyugodt és kiegyensúlyozott" - kezdte a baszk játékos.

 

"Ha van melletted egy ilyesfajta srác az nagy segítségedre lehet. Ezek is olyan képességek, amelyek a jövőben sikeressé tehetik menedzserként."

 

"Soha nem kezd őrült ünneplésbe, a nehéz pillanatokban pedig fenntartja a fejét és megpróbálja a megfelelő tanácsot adni a csapatnak. Ezért is gondolom azt, hogy a jövőben jó menedzser válhat belőle."

 

 

Herrera az elmúlt évtized egyik legjobb középpályásának tartja Carricket és reményei szerint a United "gyönyörű" búcsúztatást tud neki tartani.

 

"Az a lényeg, hogy gyönyörű napja legyen és a lehető legjobb módon tudjunk búcsút inteni Michaelnek" - tette hozzá.

 

"Próbáljuk meg olyanná varázsolni neki ezt a napot, ahogy megérdemli. Ő a klub legendája. Én nagyon tisztelem őt és fel is nézek rá amiatt, ahogyan játszik."

 

"Nem beszél túlzottan sokat, de amikor megteszi, akkor komolyan és a megfelelő módon. Mindennap keményen edz még akkor is, ha nem játszik túl sokat, ezért is olyan profi."

 

"Szerencsésnek érzem magamat, hogy már évek óta vele együtt játszhatok és remélhetőleg edzőként is jól tudok vele majd együtt dolgozni. Nagyon sikeres volt a klub színeiben, az elmúlt 10 évben a világ egyik legjobb középpályása volt, ezért pedig hatalmas veszteség lesz számunkra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!