Manchester United 1-0 Watford

A Vörös Ördögök 1-0-ra legyőzték a Watfordot a szezon utolsó bajnokiján.


Szinte a teljes kezdőcsapat megváltozott az előző mérkőzésen pályára küldötthöz képest, de ezt a menedzser meg is ígérte sajtótájékoztatóján, így nem ért meglepetés senkit.

 

Michael Carrick csapatkapitányként vezette ki a Manchester Unitedet pályafutása utolsó mérkőzésén, az angol középpályás a következő szezonban Mourinho segítője lesz a csapatnál.

 

 

Ahogyan az várható volt, a találkozó nem indult nagy iramban, egyik csapat körül sem maradtak kérdések, a Watfordot nem fenyegette a kiesés szele, a United pedig biztosan második helyen végez a szezon végén.

 

Sok hibával fociztak a játékosok, talán a manchesteriek "jeleskedtek" ebben inkább, a Darazsak kétszer is helyzetbe kerültek labdaeladás után, de szerencsére nem sikerült gólt szerezniük.

 

Az első hazai helyzet a 16. percben jött, Mata zseniálisan ívelt Sanchez elé, aki kapásból lőtt, de nem találta el túl jól a labdát, így nem lett belőle nagy veszély.

 

Ezt követően szinte semmi veszély nem fenyegette a kapukat egészen a 34. percig. Ekkor olyan gól született, amire érdemes volt várni. Carrick saját térfeléről varázsolt a védők közül kiugró Mata elé, a spanyol támadó gyönyörű labdakezelés után önzetlenül tálalt Rashford elé, akinek könnyű dolga akadt, szinte az üres kapuba kellett gurítania, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A félidő során Romero megmutatta képességeit, kétszer is nagyot védett az argentin hálóőr. Előbb Richarlison közeli fejesét tolta szögletre, majd a sarokrúgás után Deulofeu lapos lövését fogta.

 

Fordulás után felélénkült a mérkőzés, köszönhető ez részben annak, hogy a Watford kissé feljebb tolva játszott és többször próbált veszélyeztetni. Ez azonban azt jelentette, hogy a hazaiak is könnyebben találtak réseket a vendégek védelmében. Sanchez és Mata nagyon sokszor játszott össze egymással, de Rashford is igyekezett, még ha olykor rossz megoldást is választott.

 

Javier Gracia cserékkel próbálkozott, ráadásul felállást is váltott, hátha két csatárral sikerül kiegyenlíteniük, azonban a védelem jól tette dolgát, talán leginkább Darmiant lehetett kiemelni, aki a szezon legjobb meccsét játszotta ma. De Rojo is biztos volt, akárcsak Bailly, utóbbi teljesítménye azonban semmiképp nem meglepő.

 

Végül a United megtartotta előnyét és megnyerte a szezon utolsó bajnokiját és másodikként zárt. Nyert a Liverpool is 4-0-ra, de mivel a Tottenham 1-3-ról megfordította a mérkőzést a Leicester ellen és 5-4-re nyert, a Vörösök nem kerültek a dobogóra, mely alsó fokát a Spurs érte el.

 

Reméljük, a következő szezonban nagyobb esélye lesz a csapatnak a bajnoki címre! De addig még vár ránk, Fanatikusokra egy FA-kupa döntő, melyet közösen nézhetünk a jövő héten!!!

 

 

 

Premier League, 38. forduló
Manchester United 1-0 Watford
Old Trafford, 75049 néző

 

Vezette: Lee Mason

 

United: Romero - Darmian, Bailly, Rojo, Blind(Herrera 77.) - Carrick(Pogba 84.), McTominay - Mata, Alexis, Young(Shaw 60.) - Rashford
Nem használt cserék: J. Pereira, Jones, Lingard, Valencia

 

Watford: Gomes - Janmaat, Cathcart, Kabasele(Mariappa 21.), Holebas - Doucoure, Hughes - Deulofeu(Deeney 63.), Pereyra, Richarlison - Gray
Nem használt cserék: Bachmann, Prodl, Chalobah, Lukebakio, Sinclair

 

Gólszerző: Rashford 34'

 

Sárga lap: Rojo, Young, McTominay, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!