Mourinho: Nem lesz új másodedzőm

José Mourinho nem fog új másodedzőt kinevezni maga mellé azt követően, hogy eddigi jobbkeze, Rui Faria a Chelsea elleni FA-kupa döntőt követően elhagyja stábját.


A Vörös Ördögök menedzsere háttérstábja szerkezeti átalakítását tervezi, amely keretében a jelenlegi pozíciókat jobban specializálni fogja, asszisztens pedig nem fogja a munkáját segíteni.

 

Azonban amint úgy érzi, Michael Carrick megérett a pozíció betöltésére, visszahelyezi ezt a feladatkört stábja hierarchiájába.

 

Carrick utolsó United-mezben lejátszott Watford elleni mérkőzésének előestéjén a klub bejelentette, Mourinho és Faria útjai a szezon végén hosszú idő után elválnak. Viszont, legalábbis rövidtávon, Mourinho nem tervezi régi harcostársa pótlását.

 

A Lódarazsak elleni vasárnapi 1-0-s győzelmet követően Mourinhot sajtótájékoztatóján arról kérdezték, új ember érkezik-e a másodedzői pozícióba, vagy valaki a klubon belülről léphet feljebb a ranglétrán.

 

"Nem lesz másodedzőm" - jelentette ki a portugál szakember.

 

"Előre tekintünk és úgy fogom megszervezni a háttérstábomat, hogy abban nem fog a másodedzői poszt létezni."

 

"Lesznek edzőim, segédedzőim, erőnléti edzőim és különböző területek specialistái, amelyek kapcsolódnak a teljesítmény elemzői feladatkörhöz. A szó szoros értelmében nem lesz másodedzőm."

 

Ez a változás azonban lehetséges, hogy csak ideiglenes lesz a Manchester Unitednél.

 

"Az a különös oka ennek, hogy Michael Carricket gondolom erre a pozícióra megfelelőnek, ehhez azonban nem csak játékosból edzővé kell avanzsálnia, de meg kell szereznie a különböző képesítéseket és a pozíció betöltéséhez szükséges licenszeket is" - tette hozzá Mourinho.

 

"Az emberek azt hiszi, ez úgy működik, hogy valaki az egyik napon még játékos, másnap pedig már edző, pedig ez nem ilyen egyszerű. Az agy lehet, hogy készen áll erre, de gyakorlatra van szükség a döntéshozatal, az irányítás, a vezetés és a csapatban való munka kapcsán."

 

 

Faria egészen Mourinho korai, portugáliai pályafutásának kezdetén, azaz 17 éve csatlakozott a kétszeres BL-győztes menedzser stábjához, és azóta dolgoztak közösen a Chelsea, az Internazionale, a Real Madrid és egészen eddig a United együtteseinél is. 

 

Mourinho pedig úgy érzi, amíg Carrick meg nem szerzi a szükséges papírokat, addig nem lesz olyan, aki betölthetné a honfitársa távozásával együtt járó űrt.

 

"Nem hiszem, hogy bárki szóba jöhetne, amikor Rui távozik mellőlem 17 évet követően. Nincs senki a futball világában, aki a másodedzőm lehetne utána - tényleg senki."

 

"Úgyhogy inkább azt választom, hogy képzek embereket ahhoz, hogy átalakíthassam a stábomat a fejlődésük érdekében. Szerintem Michael alapesetben rendelkezik olyan személyiséggel, őszinteséggel, és olyan közeli viszonyba tudunk kerülni, hogy ha meglesz az edzői és a pro-licenszes képesítése, akkor ő lesz a jobb kezem."

 

"Jelen pillanatban ő az asszisztensem és részt vesz a folyamatokban. A folyamatokban való részvétel pedig azt jelenti, hogy minden egyes területből kiveszi a részét."

 

"Természetesen nekem kell meghoznom a döntéseket, de az asszisztenseimnek lehet véleményük, neki pedig van is. Természetesen neki más meglátásai lesznek, mint ami egy megfigyelő vagy egy elemzői osztályon dolgozó szakember esetében felmerülhet."

 

"Sir Alexet hívhatnám Az Intelligensnek, amiért megvásárolta őt, de akár A Boldognak is, amiért karriere ilyen nagy részében az ő keze alatt játszott egy ilyen fenomenális játékos."

 

"Nem vagyok igazán szomorú amiatt, hogy eljött a karriere vége játékosként, mert velünk marad, és a személyiségekhez mindig is jobban kötődtem, mint a pályán szereplő játékoshoz; az ember mindig fontosabb, mint a játékos, úgyhogy mivel továbbra is köztünk lesz, ezért nem vagyok annyira elkeseredve."

 

A United menedzsere új arcokkal is megkívánja erősíteni a nyár folyamán átalakított háttérstábját.

 

"A teljesítmény specializációjú stábomnál személyi fejlesztést szeretnék végrehajtani, első sorban az erőnléti és a taktikai területen. Ehhez pedig új embereket fogok a csapathoz hozni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!