Nőtt a United bevétele a BL-búcsú ellenére is

Jó úton halad a Manchester United a saját maguk számára kitűzött üzleti célok teljesítésében és 8 százalékos bevételnövekedést értek el az előző negyedévben a korai Bajnokok Ligája kiesés ellenére is.


A január 1. és március 31. között tartó harmadik üzleti negyedévben a klub adózás előtti nyeresége az egy évvel ezelőtti 30 millió fontról 36.1 millió fontra növekedett. A bevételek tekintetében 8.1 százalékos növekedést produkálva 137.5 millió fontot kasszíroztak. 

 

A Unitednél elmondták, a júniusig tartó üzleti év tekintetében továbbra is tartják 575-585 millió fontos bevételi, és 175-185 millió fontos nyereséghez kapcsolódó tervüket.

 

A klub nettó adóssága 301,3 millió fontra csökkent, de ennek oka kizárólagosan a valutaátváltásban tapasztalható változásokra vezethető vissza, ugyanis míg 12 hónappal ezelőtt 1.24 dollárt ért 1 angol font, addig ebben a negyedévben már 1.4 dollárt.

 

 

Az előző évi Bajnokok Ligája kvalifikációnak köszönhetően a klub bérekre költött pénzmennyisége 8.9 millió fonttal (12.9%) növekedett.

 

A meccsnapi bevételek 6.1 százalékkal növekedve 31.1 millió fontot tettek ki, míg a közvetítési bevételek az időszakban lévő plusz mérkőzéseknek köszönhetően 26.4 százalékkal emelkedtek.

 

"Ahogy ez a szezon is a vége felé közelít, a legtöbb pontot hozó bajnoki szezonunkat tudtuk teljesíteni a 2012/13-as idény óta, és már nagyon várjuk azt is, hogy a Wembley-be látogathassunk" - mondta a Manchester United ügyvezető igazgatója, Ed Woodward.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!