Dalot: Mindent megteszek majd a klubért

Miután alákanyarította szerződésén a nevénél lévő kipontozott részt, Diogo Dalot exkluzív interjút adott a MUTV-nek a Manchester Uniteddel kapcsolatos ambícióiról.


Diogo, üdvözlünk a Manchester Unitednél! Milyen érzés ehhez a klubhoz igazolni?

Nagyon izgatott vagyok a klub dimenziói okán és remélhetőleg nagyszerű dolgokat érhetetek itt el.

 

Mi az, amit tudsz már a Manchester Unitedről és mik a klubbal kapcsolatos elvárásaid?

Tudom, hogy ez a világ egyik legjobb klubja és hihetetlen számomra, hogy itt lehetek. Remélem nagy dolgokat érhetek majd el.

 

Egy másik nagy, és hatalmas tradíciókkal rendelkező klub, a Porto akadémiáján nevelkedtél, mi az, amit ott elsajátítottál?

A Portonál nőttem fel. A Porto mindent megadott számomra. A Porto miatt vagyok ma az, aki, és ez nagyon fontos dolog.

 

Csak februárban mutatkozhattál be felnőtt szinten a bajnokságban, de különösen korosztályos szinten rengeteg tapasztalattal rendelkezel. Milyen érzés volt megnyerni az U17-es Európa-bajnokságot?

Szerintem az Európa-bajnokságon ismertem fel, hogy nagy dolgokat is elérhetek a futballban, azóta pedig rengeteget fejlődtem, amelyet reményeim szerint a továbbiakban is folytatni tudok.

 

Mennyire tölt el büszkeséggel, hogy te vagy José Mourinho első portugál igazolása a Unitednél? 

Ez nagyon jó dolog szerintem. Fontos volt ezt a döntést meghozni és reményeim szerint megtudom hálálni majd a belém vetett bizalmát, mert azt tudom, hogy ő rengeteget fog nekem segíteni a fejlődésemben.

 

 

Még tinédzser vagy, de ez az átigazolás már mutatja, hogy a menedzser már korán mennyi bizalmat szavaz számodra a benned rejlő potenciál alapján?

Igen, de azt gondolom, hogy manapság a futballban már nem számít az életkor. Szerintem ha keményen dolgozol és folyamatosan fejlődsz, akkor képes vagy kezelni ennyi idősen is a helyzetet.

 

Miként jellemeznéd magadat játékosként?

Szerintem mint egy nagy munkabírású játékos. Nagyon gyorsan tanulok és fejlődök, de leginkább a nagy munkabírásommal tűnök ki.

 

Ugyanúgy képes vagy a védelem baloldalán is játszani, nem csak a jobbon?

A jobboldalon szeretek játszani, de igen, ha szükség van rá, akkor bármely poszton képes vagyok jól teljesíteni, ez nem okoz problémát.

 

A Premier League új lesz számodra. Ennek ellenére a Liverpool ellen már játszhattál az Anfielden, ráadásul kapott gól nélküli mérkőzéshez hozzásegítve csapatodat. Milyen élmény volt az számodra és mennyire vagy tisztában a United és a Liverpool rivalizálásával?

Igen, hihetetlen élmény volt, az volt a debütálásom a Bajnokok Ligájában. Nagyon jó érzés volt átérezni a Bajnokok Ligája hangulatát, hallgatni a himnuszát és még az időjárás is tetszett. 

 

 

Mennyire tölt el izgalommal a Premier League-ben való szerepléssel együtt járó kihívás gondolata?

Nagyon izgatott vagyok. Számomra ez a világ egyik legjobb bajnoksága, és izgatottsággal tölt el, hogy ott játszhatok. 

 

Mik a rövid- és hosszútávú terveid, illetve ambícióid a Unitednél?

Szeretném, ha a klubbal szép sikereket érnénk el és trófeákat tudnánk nyerni, mert ez egy győztes csapat.

 

A nyári túra lehetőséget nyújthat számodra ahhoz, hogy megismerd csapattársaidat és hogy beleszokhass a Manchester United játékába. Mennyire várod ezt?

Nagyon. Várom már, hogy találkozhassak a társaimmal, az edzői stábbal és minden klubhoz tartozó emberrel, így remélhetőleg ez majd segíteni fogja a beilleszkedésemet.

 

Üzennél valamit a Manchester United szurkolóinak, akik világszerte követik a leigazolásodról szóló híreket?

Csak annyit, hogy arra számítsanak, minden tőlem telhetőt megfogok tenni ezért a klubért és annak mezéért, illetve hogy győzelemhez segítsem a csapatot. Ez a legfontosabb dolog.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!