Téli szünet 2020-tól a Premier League-ben

A 2019/20-as szezon kezdetétől februárban két hetes, szezonközi szünet került beiktatásra a Premier League versenynaptárába, jelentette be az Angol Labdarúgó Szövetség (FA).


A téli szünet ideje alatt is rendeznek mérkőzéseket az első számú angol pontvadászatban, ugyanis a két hetes periódus egyik hétvégéjén is öt, és a másik hétvégéjén is öt párharcra kerül majd sor.

 

Az FA a szünet beiktatásához beleegyezett, hogy az FA-kupa ötödik fordulóját hét közben rendezzék meg, ráadásul a 2019/20-as szezontól kezdve attól a szakasztól kezdve eltörlik az újrajátszásokat is, amelyeket hosszabbítással és tizenegyespárbajjal helyettesítenek.

 

"Meghatározó pillanat ez az angol futball számára, amely kapcsán hisszük, hogy klub- és válogatott szinten is profitálhatunk belőle" - kezdte Martin Glenn, az FA ügyvezetője.

 

 

"Nem titok, hogy nagyon sűrű a versenynaptárunk, az elmúlt évek során pedig fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy az egész sportágat illetően megoldásra leljünk."

 

"A mai bejelentés bizonyítéka annak, hogy a futballban a játék érdekében is lehet döntéseket hozni. Emellett pedig ezzel lehetőségünk nyílik arra is, hogy a játékosok számára biztosítsuk a szükséges pihenési időt a szezon közben, azzal együtt, hogy a nagy népszerűségű karácsonyi időszak viszont megmaradhat."

 

"Biztosak vagyunk benne, hogy a jövő tekintetében a játékosok értékes pihenőidőhöz juthatnak a szezonközi szünet által, amelyből fakadóan jobb teljesítményüket tudják majd kamatoztatni a nyári válogatott tornák során."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!