Hivatalos: Johnstone a West Bromé

Pont került az procedúra végére, így Sam Johnstone a Manchester Unitedtől a következő szezontól a másodosztályban szereplő West Bromwich Albionhoz igazolt.


A birminghamiek menedzsere, Darren Moore, aki csapatával áprilisban meglepetés győzelmet aratott az Old Traffordon, első nyári igazolásaként szerezte meg a kapust a Vörös Ördögöktől, aki négy éves szerződést kötött a The Hawthornsban.

 

Johnstone igen népszerű alakja volt az Aon Training Complexnek, miután a klub akadémiáján pallérozódott. Legnagyobb sikerét 2011-ben, az Ifjúsági FA-kupát nyerő csapat első számú kapusaként aratta, a felnőtt csapatban azonban sajnálatos módon 25 éves korára se mutatkozhatott be.

 

Sam felnőtt csapatban való mellőzöttsége okán alaposan megismerte a kölcsönadás intézményét, ugyanis többek között olyan alacsonyabb osztályú klubok felnőtt csapatában szerepelt ideiglenesen, mint az Oldham Athletic, a Scunthorpe United, a Walsall, Yeovil Town, Doncaster Rovers, és legutoljára az Aston Villa.

 

Leginkább a Villánál tette le a névjegyét, ahol a 2016/17-es szezonban 22 mérkőzésen védett, majd a 2017/18-as szezonban ismét csatlakozott a bordó-kékekhez, és 48 alkalommal védte kapujukat, amelyek közül 20-szor gólt sem kapott a Championship play-off-jával végződött szezonban.

 

Johnstone természetesen várja élete új kihívását, de egyben szomorú is a Unitedtől való távozása okán, ugyanis nem kevesebb, mint 15 évet töltött el a klub kötelékében.

 

 

"A Unitednél nőttem fel, ahol fantasztikus időszakot töltöttem, és fiatal játékosként, a jövőre való felkészüléshez ez a lehető legjobb klub" - kezdte.

 

"10 éves korom óta itt játszottam, úgyhogy ez egy szomorú nap számomra, hogy véglegesen távozom."

 

"Az elmúlt évek során hétről-hétre játszhattam kölcsönben, úgyhogy úgy éreztem, eljött az idő, hogy megállapodjak valahol és már alig várom, hogy mindezt a West Bromwich Albionnál megtehessem. Köszönöm mindenkinek a támogatását és a lehető legnagyobb szerencsét kívánom a Unitednek az elkövetkezendő szezonokra."

 

A Manchester Unitednél mindenki sok sikert kíván Samnek a jövőre nézve!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!