Mourinho bemutatja új edzői stábját

A Manchester United egyesült államokbeli felkészülési túrája nem csak a játékosok, de az újonnan formálódó edzői stáb felkészülése szempontjából is kulcsfontosságú, állítja a csapat menedzsere, José Mourinho.


A portugál szakember jobbkeze, Rui Faria hosszú idő után távozott mellőle az előző szezon végén, így a 2018/19-es szezonra szerkezeti átalakítás történt a felnőtt csapat háttérstábjában, amely értelmében csatlakozott a játékosként United legenda, Michael Carrick, az U18-as csapat korábbi edzője, Kieran McKenna, illetve új érkezőként Stefano Rapetti [főoldali képen - a szerk.] is.

 

A MUTV-nek Los Angelesben nyilatkozva Mourinho elárulta, örömére szolgál, hogy még közelebbi munkakapcsolatba kerülhet néhány ismerős arccal.

 

"Ez jó számukra is" - kezdte a túra kapcsán az edzőkre utalva Mourinho.

 

"Különböző okokból és különböző körülmények között, de már ismerem mindegyiküket. Rapetti két szezonon [2009-2011] keresztül a másodedzőm volt az Inter Milannál, szóval már dolgoztunk együtt és jól ismerjük egymást. De amíg az elmúlt hét-nyolc évet én a Madridnál, a Chelsea-nél és a Unitednél töltöttem, addig ő az Empolinál és a Sampdorianál dolgozott."

 

"Michaelt természetesen nagyon jól ismerem, ahogyan ő is engem, de korábban a játékosom volt. Ez lesz az első lépés számára edzői pályafutása során ahhoz, hogy felnőjön a feladatához, és megszokja az új szerepkörét."

 

"Kierant a klub kötelékéből ismerem, és azért döntöttem a felhozása mellett, mert tudom milyen potenciál lakozik benne. Számára az is nagyon jó dolog lesz, hogy a túrán résztvevők fele az ő tanítványai [az előző szezon U18-as csapatából] voltak, mert ez önbizalmat adhat számára. Amikor a teljes kerettel fog együtt dolgozni, addigra már bele fog szokni az új légkörbe."

 

Kieran McKenna

 

A Vörös Ördögök idei első felkészülési mérkőzésüket csütörtökön hajnalban, a University of Phoenix Stadiumban vívják majd a mexikói Club America ellen. Ezt követik majd a San Jose Earthquakes, az AC Milan, a Real Madrid és a Liverpool elleni ütközetek.

 

"Ők [Club America] már a felkészülési időszakuk végén járnak, a San Jose a szezon közepénél tart az MLS-ben, míg az AC Milan a teljes keretével érkezik majd, mivel Olaszország nem vett részt a világbajnokságon" - tette hozzá.

 

"Szerintem a Liverpoolnál is mindenki ott lesz majd a csapatban az angolokat, [Jordan] Hendersont és [Trent] Alexander-Arnoldot leszámítva."

 

"Mivel a spanyolok hamar búcsúzni kényszerültek, így a Real Madridnál is mindenkire számíthatnak. [Gareth] Bale és [Karim] Benzema nem voltak érdekeltek a világbajnokságon, úgyhogy olyan csapatok ellen kell majd megmérettetnünk magunkat, amelyek egyértelműen más potenciállal rendelkeznek, mint mi. Nem aggódom emiatt - nem zavar, ha kikapunk, még akkor se, ha nagy arányban történik mindez."

 

 

A menedzser számára továbbra is az a legfontosabb, hogy játékosai a lehető legjobb erőnléti állapotba kerüljenek, segítői megfelelően beilleszkedjenek új szerepükbe és a fiatal játékosok pályafutásuk első túrájukon sokat meríthessenek a tapasztaltabb társaikkal történő közös munkából.

 

"Fantasztikus lehetőség ez a fiatalok számára."

 

"Mindig magammal szoktam vinni néhány fiatalt, még akkor is ha a teljes kerettel dolgozhatok, ahogyan tettem azt például Scott McTominay és Demi Mitchell esetében is tavaly. Így jobban megismerjük őket, tisztába kerülhetünk azzal, hogy mit várhatunk tőlük, emellett nekik is jó, hogy szokják a felnőtt csapat légkörét. A felkészülési időszakban erre nagyon jó lehetőségük van, mert a fele csapat az ő korosztályukból áll, így pedig életre szóló tapasztalatokat gyűjthetnek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!