Mourinho reakciója a Club America elleni döntetlenre

José Mourinho "jó edzésnek" nevezte azt, hogy a Manchester United harcos mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el Arizonaban a Club America ellen.


"Jó edzés volt"

"Jó volt. Öt napnyi edzés után szükség van a játékra, és jó volt, hogy egy olyan csapat ellen léphettünk pályára, amely számára három nap múlva rajtol a mexikói bajnokság. Ők voltak az a csapat, amely megfelelő intenzitással játszott, és olyan szintet kellett hoznunk, hogy tartsuk velük a lépést, amelyre még nem voltunk felkészülve. Edzésnek viszont ez kiválóan megfelelt."

 

A lelkes Chong kézbe vette a kezdeményezést

"Ő [Tahith] jó volt. Azzal a céllal állt be, hogy megmutassa mire képes, egy olyan pillanatban, amikor nem volt csatárunk a pályán - csak [Anthony] Martialnak az a posztja, ő pedig a baloldalon játszott, tehát nem volt csatárunk - úgyhogy szükségünk volt egy olyan játékosra, akiben megvan a kezdeményezőkészség és az előkészítés vágya, amelyet meg is mutatott. A [Mata által szerzett] gólt megelőző támadás előkészítése gyönyörű volt. Lelkes és magabiztos volt a játéka. Természetesen fizikálisan vannak még korlátai illetve amikor egyel több érintése volt a kelleténél és engedte a testi kontaktust a védőkkel, akkor minden alkalommal elveszítette a labdát. De amikor megjátszotta a labdát vagy egy az egyben került szembe valakivel, akkor megmutatta képességeit - ő egy nagyszerű srác."

 

Később a hivatalos sajtótájékoztatón így folytatta Mourinho:

"Vannak terveink arra vonatkozóan, hogy a lehető legtöbb alkalommal legyen neki [Chong] lehetősége velünk együtt edzeni, mert ez elősegítené a fejlődését. Ott kell játszania, ahova tartozik, azaz az akadémiai csapatban, fizikálisan pedig még sok tennivalója van, mert abból a szempontból még nem áll készen. Technikailag nagyon jó és taktikailag is jól érti a játékot. Érzi a posztját is. Fizikális szempontból, amikor a mérkőzéseken fontos szituáció történt, akkor bajba került, törékeny volt. Ő még csak gyerek, megvan benne a tehetség, megvan a személyisége, a szenvedélye, a vágya és a tanulási képessége ahhoz, hogy sokra vigye, úgyhogy az egy fantasztikus tapasztalatot jelenthet számára, ha a következő öt mérkőzésen a maihoz hasonlóan 20-25 percnyi játékidőt kaphat. Ha a szezon során velünk tud edzeni, akkor előfordulhat, hogy bizonyos kupamérkőzéseken néhány percnyi játéklehetőséghez jut. Ő egy nagyon jó srác, akinek nem ma kellett bizonyítania, de jó benyomást keltett."

 

 

Alexisnek játszania kell megérkezése után

"Azt se tudom igazán, hogy már repül-e, vagy Los Angelesben, esetleg Manchesterben van-e - nincs erről információm. Biztosan nem áll majd rendelkezésünkre Romelu [Lukaku] és Marcus [Rashford] se, úgyhogy abból kell főznünk, amink van. Nem az a kérdés, hogy tud-e játszani, hanem, hogy mikor jön el ennek az ideje. Amikor Martial elhagyta a pályát, akkor Mata irányította a támadásokat. Amikor Mata kihúzódott a szélre, akkor pedig egy olyan srác vette kezébe a dolgokat, aki életében először a felkészülési időszakban edzett együtt velünk [Mason Greenwood]. Nem számíthatok Lukakura és Rashfordra se itt, és valószínűleg még a Premier League rajtjánál se, úgyhogy minden azon múlik, hogy mikor érkezik meg Alexis, és amikor megérkezett, akkor játszania kell, mert a Los Angelesbe való elindulásunk előtt öt napot velünk együtt edzett, és az egyik erőnléti edzőnket is otthon hagytuk, hogy tudjon foglalkozni vele. Természetesen az csak egy egyéni edzésmunka volt, de ha megjött, akkor játszania kell.

 

Több csapatkapitányunk van

"Valencia lesz a csapatkapitány, de ha ő nem játszik, akkor erről a posztról döntést kell hoznunk - attól függ, hogy ki van éppen a pályán. Ha [Chris] Smalling, [Ashley] Young, [Ander] Herrera vagy [Juan] Mata igen, akkor ők is opciók lehetnek. Szerintem Nemanja Matic minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a Manchester United kapitánya legyen, de persze ő még csak egy éve érkezett. Engem azonban nem különösebben érdekel a csapatkapitányság intézménye, jobban foglalkoztat az, hogy milyen az élet és a hangulat az öltözőn belül."

 

A játékosok megmutatták szándékaikat

"Ez egy jó edzés volt számunkra és szerintem mivel most kezdik meg a bajnoki szereplésüket, ezért erőnlétileg előrébb is járnak hozzánk képest. Szerintem mindkét csapat harcolt a számára megfelelő eredményért. Egy barátságos mérkőzés volt, nem az eredmény volt a legfontosabb dolog, de szerintem a játékosok jó eredményt akartak elérni. Szerintem mi voltunk a jobb csapat az első félidőben, amelynek nagyobb helyzetei is voltak. A második félidőben felénk kerekedtek és gólt is szereztek, majd az egyetlen ittlévő csatárunk [Anthony Martial] nélkül kellett mennünk az egyenlítésért. A játékosok azonban megmutatták a szándékaikat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!