Rio visszaemlékezett a West Hames idõkre

Rio Ferdinand szerint a mostani fiatal játékosoknak nagyobb esélye van hosszabb pályafutásra, mint mikor még õ volt gondtalan West Ham utánpótlás.


A Vörös Ördögök védõje azelõtt beszélt errõl, hogy a United a korábbi klubja otthonába látogatna. Elmondta, nagyon élvezte a West Hamnél töltött edzéseket, de akkoriban még a hosszú távú fejlõdésre nem fektettek akkora hangsúlyt, mint manapság.

"Amikor még fiatal srác voltam a West Hamnél, jobban aggódtam amiatt, hogyan állítsam meg a támadókat, mint hogy ne kajunk gólt meccseken" - mondta Ferdinand az Inside United magazinnak. "Nem mindha nem lett volna sok ilyen mérkõzésünk régen."

"De manapság, ha úgy jössz le a pályáról, hogy nem kaptatok gólt, az felemelõ érzés. Amíg nem talál be az ellenfél, addig boldog vagy. Ez a mentalitás az évek során alakult ki bennem."

Ferdinand 1992-ben csatlakozott a WHU akadémiájához, majd négy évvel késõbb debütált a felnõtt csapatban. Másfél évtized elteltével is aktív játékos, így láthatja Carringtonban is, miképpen változtak meg a lehetõségek a fiatal reménységek körül.

 


"Manapság sokkal jobb lehetõségei vannak egy fiatalnak, amikkel kitolható a pályafutásuk" - folytatta Rio.

"A technológia és különféle eszközök segítségével nagyobb eséllyel juthatnak a játékosok saját csúcsaik közelébe, ezek segítségével pedig már gyerekkorban jobb kiindulási pontot biztosítanak. A mai srácok nagyon jól tudják, miket juttathatnak a testükbe - és ami még fontosabb, miket nem - és sokkal hamarabb ki vannak téve azoknak a nyomásoknak, amit egy profi labdarúgónak kell átélnie, ami szintén segít abban, hogy hosszabb pályafutásuk legyen."

"Igaz, nagy idõk voltak, mikor gyerek voltam. Mindig volt idõ nevetésre és talán többet is hibázhattunk a pályán kívül, mint a mai fiatalok."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!