Mourinho reakciója a San Jose elleni döntetlenre

José Mourinho nem lepődött meg rajta, hogy a Manchester United ritmustalan játékkal rukkolt elő a Levi's Stadiumban a San Jose Earthquakes elleni gól nélküli döntetlen alkalmával.


A portugál menedzser úgy érzi, csapata sokkal jobban fog hasonlítani arra, amellyel megkezdik majd a Premier League idényét, ha számításba veheti már a világbajnokságon szerepelt játékosait is. Nemanja Matic már az Egyesült Államokban tartózkodik és bár Mourinho elmondása szerint nem fog pályára lépni az AC Milan ellen, jövő héttől már David de Gea és Fred is csatlakozhat társaihoz.

 

Csütörtöktől a Vörös Ördögök számára is kezdetét veszi az International Champions Cup, a Club America és a San Jose Earthquakes ellen elért döntetlen után pedig jót tehet a csapatnak a versenyhelyzet kiéleződése.

 

"Egy újabb edzés" -  kezdte José a MUTV-nek.

 

"Nem vagyunk csapat. Jelenleg egy különböző csapatokból összeállt csoportosulás vagyunk. Vannak néhányan a felnőtt csapatból, az U23-asoktól, az akadémiáról, néhányan pedig éppen most tértek vissza kölcsönjátékukból, vagy most tartanak éppen oda. Nincs olyan csapatunk, amely sokkal jobban játszhatna, éppen ezért ezt egy újabb edzésnek fogom fel."

 

Andreas Pereira és Alexis Sanchez a jobb teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozott, erről pedig a menedzser sem feledkezett meg megemlékezni.

 

 

"Jó volt ez Alexisnek" - tette hozzá.

 

"Ez volt az első alkalom, hogy egyéni edzésmunkát követően játszhatott. Szüksége volt rá és jó teljesítménnyel rukkolt elő, fizikálisan is jó képet mutatott, amely nagyon fontos dolog az ő szempontjából jelenleg. Andreas játéka rendben volt. Az első meccsén is jól mozgott, és ez ezúttal sem volt másként. Szerintem sokkal egyszerűbben kellene játszania, mint ahogyan azt most teszi, de a személyisége okán állandóan kéri a labdát és szervezi a játékot. Boldog vagyok."

 

Az 55 éves szakember elárulta, szokatlan helyzet az számára jelenleg, hogy a felnőtt csapat tagjainak visszatérésére kell várnia, de úgy érzi, az mindenképpen pozitív, hogy bemutatkozási lehetőséget tud biztosítani a klub fiatal reménységeinek. Ennek keretében James Garner és Tahith Chong mindketten kezdőként léphettek pályára a gól nélküli döntetlenre végződött mérkőzésen.

 

"Nehéz, hogy van 10 olyan játékosunk, akik nem lehetnek itt."

 

"Ettől függetlenül megpróbálunk motiváltak maradni, és motiválni a körülöttünk lévőket, de ez nem egyszerű. Furcsa, hogy ennyien hiányoznak, úgyhogy az a motivációnk, hogy minél jobb edzésmunkát végezzünk, a játékosoknak minél több perc jusson meccsszituációban, a fiatalok pedig fejlődhessenek, és ennyi."

 

A szerb válogatott Matic már Los Angelesben tartózkodik, de nem fogják siettetni visszatérését az AC Milan ellen. Eközben Antonio Valencia idejekorán kénytelen volt elhagyni a pályát, és bár úgy tűnt, hogy nincs szó esetében komoly problémáról, a menedzsernek vannak aggodalmai.

 

"Matic ma edzett először. Egyéni munkát végzett, ezért a harmadik mérkőzésen még nem fog pályára lépni. Antonio megsérült."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!