Távozott a játékosmegfigyelők vezetője

Mindössze egy Manchesterben töltött év után távozik a Unitedtől a klub játékosmegfigyelői hálózatának feje, Javier Ribalta, aki a Zenit Szentpétervár sportigazgatója lesz.


A spanyol szakember érkezése hatalmas fegyvertényként volt kezelve az Old Traffordon, ugyanis a Juventusnál eltöltött öt éve után tőle várták a klubnál, hogy alaposan megreformálja a megfigyelői hálózat működését; amely méretét és sikerességét tekintve jelentős elmaradásban volt az európai versenytársakétól.

 

Ribalta szorosan együtt dolgozott Jim Lawlor fő játékosmegfigyelővel és a globális megfigyelési hálózatot irányító Marcel Bouttal, emellett pedig számtalanszor megjelent személyesen is az Álmok Színházában az előző szezon során.

 

A Manchester Evening News úgy értesült, nem valamiféle nézetkülönbség áll Ribalta távozása mögött, sokkal inkább az előrelépés motiválta, a sportigazgatói pozícióra pedig "nagy kihívásként" tekint.

 

 

Ribalta korábban megfigyelőként dolgozott a Novara és a Torino együtteseinél, mielőtt 2012-ben csatlakozott volna a Juventus megfigyelői hálózatához, ahol az európai bajnokságok reménységeit kellett felfedeznie.

 

A Torinóban töltött időszaka alatt többek között olyan játékosok megszerzése fűződik a nevéhez, mint Paul Pogba, Dani Alves, Paulo Dybala és Alex Sandro.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!