Mourinho elégedetlen a felkészülési szezon alakulásával

A Manchester United menedzsere, José Mourinho szerint csapata hátrányban lesz a többi klubhoz képest a Premier League új szezonjának kezdetén.


A Vörös Ördögök jelenleg felkészülési túrán vesznek részt az Amerikai Egyesült Államokban, de olyan játékosokat kénytelenek nélkülözni, mint Romelu Lukaku, Paul Pogba, Marouane Fellaini, Marcus Rashford, Jesse Lingard, akik az oroszországi világbajnokság utáni megérdemelt pihenésüket töltik.

 

A csütörtöki, Kaliforniában rendezendő AC Milan elleni International Champions Cup mérkőzés előtti sajtótájékoztatón újságírók arról kérdezték Mourinhot, elégedett-e a túra alakulásával.

 

"Remek létesítmények és feltételek állnak rendelkezésünkre, ahogy mindig" - kezdte.

 

"Hihetetlen eltökéltséget tapasztaltam azoktól az emberektől, akik részt vállaltak abból, hogy felkészüljünk egy jó alapozásra."

 

"Elégedett vagyok a mérkőzésekkel, és az ott mutatott fejlődésünkkel, de nincsenek itt a játékosaim, akikkel dolgozhatnék."

 

"A játékosok többsége, akik augusztus 9-én, amikor az átigazolási időszak zárulni fog és hivatalossá kell tenni a csapat nevezését, a játékoskeretem tagjai lesznek nem állnak rendelkezésemre."

 

"Emiatt természetesen nem vagyok boldog."

 

Amikor arról kérdezték, más, a Premier League bajnoki címére esélyes csapatok nem néznek-e szembe hasonló problémákkal, Mourinho így folytatta:

"Ha megnézzük azokat a játékosokat, akik a Chelsea és a Liverpool esetében rendelkezésre állnak a felkészülési szezonban, de ide vehetjük még az Arsenalt is, akkor látható a helyzetünkben fennálló különbség."

 

"A Manchester City és a Tottenham jár hasonló cipőben, mint mi."

 

 

Arról is kérdezték, bajnoki címre esélyesnek érzi-e keretét a következő szezonra, Mourinho hangnemet váltott:

"Nem válaszolok a kérdésére."

 

A Manchester United augusztus 10-én, a Leicester City ellen az Old Traffordon indítja a Premier League szezonját, majd a 2. fordulóban augusztus 19-én a Brighton & Hove Albion vendégei lesznek.

 

"Ha megnézzük a Leicester City-t és nem tévedek, akkor tőlük csak (Harry) Maguire és (Jamie) Vardy szerepelt a világbajnokság utolsó szakaszában."

 

"Szerintem ha egy csapat minimum hat hétig úgy dolgozik, hogy csak egy középső védője és egy csatára hiányzik, akkor az egyértelmű, hogy mennyivel jobb helyzetben is van."

 

"Ha megnézem a második meccsünk ellenfelét, a Brightont, akkor róluk azt lehet elmondani, hogy nem lesz egyetlen egy játékosuk se, aki ne tudott volna megfelelő felkészülési szezont teljesíteni, tele mérkőzésekkel és edzésekkel."

 

"Úgyhogy a Leicester és a Brighton ellen a helyzet nem lesz a legrózsásabb számunkra. Azokkal a játékosokkal kell majd megharcolnunk a pontokért, akik rendelkezésünkre állnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!