Milan 1-1 United (büntetőkkel 8-9)

A Manchester United megnyerte az első Bajnokok Nemzetközi Kupája találkozóját, miután a rendes játékidő 1-1-es döntetlenét követően büntetőpárbajban 9-8-ra felülmúlta az AC Milan csapatát.


José Mourinho csapata élesebb és lenyűgözőbb játékot produkálva folytatta amerikai túráját.

 

A Vörös Ördögök remekül kezdték a találkozót és már 12 perc után előnyhöz jutottak. Az egész mérkőzésen remekül játszó Alexis Sánchez - aki egy lapos lövéssel már megdolgoztatta Gigi Donnarummát - szerezte meg a vezetést, miután Juan Mata nagyszerű kiugratása után higgadtan lőtt a kapuba.

 

A tökéletes kezdés azonban csak három percig tartott, amikor Leonardo Bonucci egy felívelt labdával ugratta ki Susot, aki Lee Grant kapujába talált.

 

 

Alexis az egész mérkőzésen jól érezte magát a pályán, ennek jeleként a 23. percben egy szögletet lőtt közvetlenül kapura. Donnarumma próbált visszalépni, de nagy megkönnyebbülésére a labda a kapu tetején landolt.

 

Andreas Pereira volt a következő, aki előtt helyzet adódott, amikor egy újabb szögletet követően elé pattant a labda, azonban lövése elment keresztbe a kapu előtt.

 

A Vörös Ördögök ezt követően sem álltak le, egy McTominay által indított veszélyes támadás végén Sánchez tette vissza az érkező Herrerának a labdát, a spanyol lövését azonban Donnarumma védte.

 

Az olasz hálóőr továbbra sem unatkozhatott, előbb Mata próbálta meg szabadrúgásból átlőni felette a labdát, majd McTominay fejesét hárította.

 

A frenetikus első 45 perc végén előbb Davide Calabria próbálkozása kötött ki Grant kezében, majd Franck Kessie próbálkozását blokkolták.

 

 

 

 

Mourinho egyet cserélt a szünetben, Joel Pereira váltotta Grantet a kapuban, a United viszont onnan folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta és Alexis szenzációs kapáslövése kerülte el nem sokkal a kaput.

 

Egy óra elteltével az olaszok is kapust cseréltek, mielőtt azonban Pepe Reina váltotta volna Donnarummát, McTominay dolgoztatta meg az olasz hálóőrt. A spanyol kapus viszont egyből akcióban találta magát, Shaw próbálkozott 18 méterről egy lövéssel, azonban a hátvéd továbbra sem tudta megszerezni első United gólját.

 

A 68. percben Mata került közel a gólhoz, amikor Andreas Pereira kiugratását követően Alexis tette vissza lövésre a labdát, azonban Reina magabiztosan hárított.

 

A Milan öt perccel a vége előtt eldönthette volna a találkozót, amikor a semmiből kilépő Borini lövését Pereira csak a kapufára tudta tolni.

 

A hosszabbítás perceiben Ethan Hamilton is megejtette nem hivatalos debütálását, de az eredmény nem változott.

 

A büntetőpárbaj egy epikus hirtelen halállal - melyben Pereira és Reina is számtalan védést bemutatott - a 13. körben dőlt el. Andreas Pereira és Herrera is 2-2 büntetőt értékesített, mellettük Alexis, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Tim Fosu-Mensah és Matteo Darmian volt eredményes a Vörös Ördögök oldaláról.

 

 

 

Bajnokok Nemzetközi Kupája
AC Milan 1-1 Manchester United (büntetőkkel 8-9)

 

Milan: Donnarumma (Reina 61); Abate (Antonelli 61), Musacchio, Bonucci (Romagnoli 46), Calabria; Kessié, Locatelli (Mauri 60), Bertolacci (Borini 46); Suso, Cutrone (Kalinic 75), Calhanoglu

Gólszerző: Suso 15

Büntetőből eredményes volt: Calhanoglu (2), Kessié, Reina, Calabria, Kalinic, Musacchio, Antonelli
 

 

United: Grant (J. Pereira 46); Bailly, Smalling, Tuanzebe; Darmian, Herrera, A. Pereira, McTominay, Shaw (Fosu-Mensah 74); Mata (Hamilton 89), Alexis

Gólszerző: Alexis 12

Büntetőből eredményes volt: A. Pereira (2), Herrera (2), Alexis, Smalling, Tuanzebe, Fosu-Menshah, Darmian

Sárga lap: Herrera

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!