Manchester United 1-4 Liverpool

A United lélektelen, céltalan focival előrukkolva képtelen volt megszorongatni ősi riválisa torkát.


A Vörös Ördögöknél még nem került a keretbe David De Gea, mint ahogyan Nemanja Matic sem volt nevezve erre a találkozóra, ám az új igazolás, Fred a kispadon kapott helyet.

 

A meccs elején leginkább a manchesteriek birtokolták a labdát, de helyzetig nem jutottak el, míg a liverpooli csapat - melyben szerepelt Milner, Mane és Salah is - lassan rázódott a játékba.

 

Mégis a Pool előtt adódtak az első lehetőségek, előbb egy jobboldali bedobást követően alakult ki nagy kavarodás a manchesteri tizenhatoson belül, majd Mane ívelését Salah bólintotta kapura, Grant kapus pedig nagyot nyújtózva léc fölé tolta a labdát. A szöglet után egy újabb fejes szállt a kapu felé, Herrera azonban a gólvonalról menteni tudott.

 

A félidő első felében a United részéről csak két lesgólt lehetett feljegyezni, mindkettő Mata nevéhez fűződik.

 

A 27. perc tizenegyest hozott a Klopp-csapat számára; Mitchell rossz ütemű megmozdulása után Salah esett el, amiért a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A 11-est Mane biztosan értékesítette, 1-0 a Liverpoolnak.

 

Nem tartott sokáig az öröm, hiszen három perccel később egyenlíteni tudtak a Vörös Ördögök. Egészen pontosan Andreas Pereira, aki 26-27 méterről végzett el szabadrúgást, lövése gyönyörűre sikeredett, a labda a kapu felső sarkában kötött ki, 1-1!

 


 

A 38. percben Mane esett el a tizenhatoson belül, ezúttal azonban a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A szünet előtt még két liverpooli lehetőség adódott, de sem Salah, sem Moreno nem tudott élni a helyzettel, maradt tehát a döntetlen.

 

Fordulás után sokat esett a mérkőzés irama és színvonala, a kapuk nem igazán voltak veszélyben. Aztán hirtelen vezetést szerzett ismét a Pool; Shaqirit nem tudta leszerelni Bailly, visszagurította a labdát Sturridge-nek, aki tizenhatról a kapuba lőtt, 2-1 a Liverpoolnak.

 

Sőt, a 74. percben növelni is tudta előnyét Klopp csapata. Baloldali támadást vezetett a Pool, Robertson kapott volna labdát, de elesett, miután belerúgott Herrerába, aki ellenfele mögött szaladt. A játékvezető tizenegyest ítélt (érdekes módon, a visszajátszás sem mutatott szándékos buktatást), amit Ojo a jobb alsóba lőtt.

 

A manchesteri csapat képtelen volt komoly helyzeteket kialakítani, a cserék sem frissítették fel a gárdát, mely teljesen alárendelt szerepet töltött be a találkozón. Olyannira, hogy a 82. percben már a negyedik gólt is megkapta Mourinho együttese. Nem akármilyen gólt, baloldalról szállt be a labda, amit Shaqiri ollózva juttatott Pereira kapujába, 1-4, nagyon kínos, még ha csak felkészülési meccsről is beszélhetünk...

 

Az eredmény már nem is változott, a United komoly verésbe szaladt bele, nem csak a négy kapott gól miatt lehet ezt elmondani, hanem amiatt is, hogy szinte alig volt helyzete a manchesterieknek.

 

 

Manchester United 1-4 Liverpool
Big House Stadium, Ann Arbor, Michigan

 

United: Grant(J.Pereira 46.) - Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Tuanzebe(Bohui 80.) - Mitchell(Chong 71.), McTominay, Herrera(Williams 80.) - A.Pereira, Mata(Fred 71.), Alexis(Gomes 80.)
Cserék: Shaw, Garner, Hamilton, Greenwood

 

Gólszerző: A.Pereira 31' illetve Mane 28' (büntető), Shaqiri 66', Ojo 74' (büntető), Shaqiri 82'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!