Rooney célja az FA kupa-gyõzelem

A Manchester United csatára, Wayne Rooney kitûzte maga elé a célt, miszerint hogy pályafutása során elõször az idény végén magasba emelné az FA kupa gyõzelméért járó trófeát.


Rooney már kétszer volt vesztes csapat tagja a sorozat döntõjében a United tagjaként, elõször 2005-ben, majd két évvel késõbb 2007-ben.

 

Most azonban magabiztos azt illetõen, hogy képes lehet egy lépést tenni elõrefelé ebben a szezonban, ehhez azonban elõbb az õsi rivális Manchester City testén keresztül vezet az út a döntõbe. Az összecsapás gyõztese a Stoke Cityvel vagy a Bolton Wanderersszel mérkõzik majd meg a fináléban, és Rooney eltökélt, hogy beteljesítse gyerekkori álmát, és a magasba emelhesse a híres trófeát.

 

"Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk legyõzni õket" - kezdte Rooney az Inside Unitednek adott interjújában a Cityvel kapcsolatban.

 

"Nagyon eltökélt vagyok, hogy az idén gyõztes csapat tagja lehessek, miután két döntõt már elveszítettem a Uniteddel. Ebben az évben azonban nagy esélyünk mutatkozik a végsõ gyõzelemre."

 

"Ez egy kõkemény kupasorozat, hatalmas történelemmel. Már-már vallásszerûen követtem minden eseményt gyerekkoromban, és az, hogy kétszer is ott voltam a végsõ gyõzelem kapujában, de végül elbuktunk, nehéz volt feldolgozni."

 

 

A Manchester United a hazai fronton nem csak a világ legrégebbi kupasorozatában, de a Premier Leagueben is szeretne a csúcsra érni, amely a klub 19., egyben rekordot jelentõ bajnoki címe lenne.

 

"Everton szurkolóként nõttem fel, így az, hogy részese lehetnék egy olyan csapatnak, amely letaszítaná a Liverpoolt a trónról a bajnoki címek tekintetében, fantasztikus érzés lenne. Ez nagyon sokat jelentene nekünk játékosoknak, és egyben a szurkolóinknak is egyaránt" - tette hozzá.

 

"Ez olyan dolog, amire nagyon sokat gondolok. Tudom, hogy az összes Everton szurkoló nekünk szorít, hogy sikerüljön, és remélhetõleg így is lesz."

 

"A szezon ezen szakaszában minden mérkõzést nagyon vár az ember, és ezeket ki is kell élveznünk, különösen ha még harcban vagy néhány trófeáért is."

 

"Nagyon izgalmas idõszak ez a szurkolóknak, és a játékosoknak is, hiszen mind tudjuk, hogy csak néhány hétre vagyunk attól, hogy a végsõ gyõzelmet jelentõ trófeákat szerezzünk."

 

Ha beszélhetünk jó idõzítésre, akkor Antonio Valencia visszatérése a legjobbkor történt meg hosszú sérülésébõl a különbözõ címekért még mindig versenyben lévõ Vörös Ördögöknél, és Wayne Rooney külön örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ecuadori szélsõ újra köztük lehet közel fél év után.

 

"Valószínûleg én voltam a legboldogabb ember, amikor megláttam újra köztünk."

 

"Nanival az egyik szélen, Antonioval a másikon fantasztikus lehetõségek nyílnak meg elõttünk, hiszen mindketten valami egészen mást hoznak a csapat játékába."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!