Manchester United 0-3 Tottenham Hotspur

Huszonöt éve fordult elő az, ami most - a United a bajnokság első 3 fordulója alatt két vereséget is összeszedett. Ez egyre kínosabb!


Meglepő húzással állt elő Jose Mourinho, hiszen a pályára küldte Pogbát, Matic-ot, Fredet és Herrerát is. A baszk középpályás azonban nagyon visszavontan szerepelt, a védővonalban helyezkedve játszott, ami igen jó megoldásnak tűnt...legalábbis a szünetig.

 

Már az első percben helyzetbe került a hazai gárda, jobban mondva Fred, próbálkozása azonban elkerülte a kaput.

 

Jól látszott már az első 10-15 percben is, mit akar Mourinho együttese; nagyon gyorsan és nagyon fent próbálta visszaszerezni az elvesztett labdákat, agresszív letámadással próbálkoztak a játékosok, miközben óvatosan is játszottak, sokszor a biztosra menve inkább hátrafelé passzoltak, hogy újból építkezhessenek támadás terén.

 

A 13. percben Shaw és Lingard összjátéka végén a bekk gurított Lukakuhoz, a belga lövését Lloris hárította. Három perccel később Rose hazaadása sikerült rövidre, Lukaku lecsapott rá, elsuhant a kapus mellett, ám kiszorított helyzetből nem talált kaput, kb. centit tévedett.

 

A Spurs ritkán ért fel a United tizenhatosához, de ha sikerült neki, a hazai védelem tisztázni tudott. Vagy ha nem, akkor az utolsó átadással volt gond, ami amúgy a másik kapu előtt is jellemző volt.

 

A 20. percben Fred iramodott előre, Lingard szép csellel elment két védő mellett, megjátszotta Pogbát, majd a játékszer Valencia elé került, aki azonban csúnyán kapu mellé tüzelt. Pedig szép támadás volt, többet érdemelt volna.

 

Félidő felénél járt már a találkozó, amikor a hazaiak rákapcsoltak, és egyre több helyzetet alakítottak ki. Közben azonban hátul is figyelniük kellett. Ilyen pillanat volt a 25. percben, mikor Moura loholt előre, nem sikerült megállítani, már a tizenhatoson belül járt, amikor Jones ütközött vele, szerencsére a játékvezető továbbot intett, pedig láttunk már ilyenért büntetőt.

 

Lukaku ismét lövéshez jutott, ám ezúttal sem sikerült kaput találni, akárcsak Frednek, aki a 29. percben Valencia felívelése után jobbról beindulva tekert a hosszú kapufa mellé.

 

Alig kellett várni a következő lehetőségre, Lingard okosan tálalt Pogba elé, a francia lövését oldalra tolta honfitársa, Valencia összeszedte a kipattanót, beadásra szánta el magát, de egy védőről szögletre pattant a játékszer.

 

Olykor a Spurs is végigvitt egy támadást, ilyen volt a 40. percben történt dolog, mikor egy felívelés után Moura vette le a labdát kicsit gyengén, háttal a kapunak visszagurított Eriksennek, aki lőtt, De Gea azonban hárított.

 

Az utolsó percekben ismét egy felívelés szállt De Gea kapuja felé, két támadóra csak Herrera jutott, aki végül óriásit mentett.

 

Fordulás után Pogba próbálkozott elsőnek, de lövése nem talált utat a hálóig.

 

Úgy tűnt, minden ott folytatódik, ahol az első játékrész befejeződött, ám öt perc játék után minden megváltozott hirtelen; történt ugyanis az, hogy Pochettino tökéletesen reagált Mourinho taktikájára és szélről bontotta meg a védelmet.

 

Először Eriksen futott ki szélre, ahol hatalmas területe volt, laposan gurított középre, Alli lövésébe azonban beleért egy védő, így jöhetett szöglettel a vendégcsapat. Trippier sarokrúgását Kane fejelte 10 méterről a kapuba. Jones védekezése egy nagy nulla volt, De Gea pedig csak nézte, ahogy a labda a hálóba hullik, 0-1.

 

Szinte azonnal válaszolhatott volna a United Lukaku révén, ám a belga lövését Lloris kiütötte. Ami nem sikerült az egyik kapu előtt, sikerült a másiknál, vagyis megduplázta előnyét a londoni alakulat. Eriksen futott ki szélre, megint laposan gurított középre, ahol érkezett Moura és mindenkit megelőzve, 14 méterről a kapuba lőtt.

 

A két gól után Mourinho cserékkel próbált operálni, de az ívelgetés nem igazán kifizetődő már a Premier League-ben, legalábbis dobogóra kívánkozó csapatnak semmiképp nem.

 

Bár voltak helyzetek, ezek rendre kimaradtak, ráadásul a másik kapu előtt Lindelöf majdnem újabb gólhoz segítette az ellenfelet, szerencséjére De Gea hatalmasat védett, így maradt a 0-2. Legalábbis akkor még...

 

De nem sokáig, hiszen a 83. perc újabb gólt hozott a Spurs konyhájára, Kane indította Mourát, aki Smallingra vezette a labdát, túljárt a védő eszén, majd a hosszúba lőtt 15-ről, 0-3.

 

Bár úgy tűnt az első félidőben, hogy a három pont sem lehetetlen, a Spurs remekül reagált és a második félidőben mutatott kíméletlen játékával megérdemelten nyert.


Premier League, 3. forduló
Manchester United 0-3 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: De Gea - Valencia, Jones(Lindelöf 58.), Smalling, Shaw - Matic(Fellaini 61.), Herrera(Sanchez 56.), Fred - Lingard, Pogba, Lukaku
Nem használt cserék: Grant, Young, McTominay, Rashford

 

Spurs: Lloris - Trippier(Aurier 76.), Alderweireld, Vertonghen, Rose(Davies 82.) - Dier, Dembele, Eriksen - Lucas, Dele, Kane(Winks 89.)
Nem használt cserék: Vorm, Sanchez, Lamela, Llorente

 

Gólszerző: Kane 50', Moura 52', 83'

 

Sárga lap: Herrera, Valencia illetve Lucas, Kane, Rose

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!