Burnley 0-2 Manchester United

A United két góllal legyőzte a Burnley-t, így morált növelő győzelemmel mehetett válogatott szünetre a csapat.


Talán kisebb meglepetésre kikerült a kezdőcsapatból az a Fred, aki az előző mérkőzéseken egyre jobban játszott. Helyette Fellaini kezdett a védelem előtt, míg Pogba és Matic kicsit feljebb játszott.

 

A találkozó elején leginkább Lingard veszélyeztetett, már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, de 15 méterről leadott lövése centikkel elsuhant a bal kapufa mellett. Nem sokkal később Valencia lapos centerezését küldte kapura 9 méterről, de Hart reflexei jól működtek és hárítani tudott a kapus.

 

Az első 15 perc után kezdett ébredezni a hazai gárda, addig szinte el sem jutott a vendégek tizenhatosáig. Ezután sem sokszor, de legalább már többet volt nála a labda és próbált támadásokat építeni. Egy ilyen végén Sanchez szabálytalansága jött, melyért a támadó sárga lapot kapott, a Burnley pedig a büntetőterület széléről jöhetett szabadrúgással. McNeil volt a végrehajtó, de nagyon gyatra kivitelezés lett belőle.

 

A vendégeknél leginkább Shaw és Lingard volt aktív, a védő rengeteget robotolt az oldalvonal mellett, és még lövésekkel is próbálkozott néha. Az ellenfélnél nem nagyon lehetett kiemelkedő teljesítményt találni.

 

A 27. perc áttörést hozott a meccsen; nagy tanácstalanságot lehetett felfedezni a manchesteriek játékában, a hazai tizenhatos előtt passzolgattak, de semmit nem jutottak előre, aztán hirtelen a semmiből Sanchez beadással próbálkozott, ami jól is sikerült neki, megtalálta Lukakut, aki 6 méterről bevette Hart kapuját, 1-0 a Unitednek.

 

 

Jót tett a mérkőzésnek a gól, Dyce csapata aktívabban játszott utána, azonban a vendégek védekezését nem sikerült áttörni. Sem beadások nem működtek, sem az átlövések nem sikerültek - ha egyáltalán eljutottak oda Lennonék.

 

A 36. percben Hart hatalmas védéssel állított meg egy manchesteri támadást; Lukaku loholt előre, mellette felfutott Sanchez és Lingard, a belga csatár az előbbit választotta, aki jól ugratta ki Romelut, a csatár megemelte a labdát, de Hart védett.

 

Ami nem jött össze itt, az összejött a 44. percben. Shaw és Sanchez játszott össze kiválóan, a bekk megtalálta Lukakut, aki háttal a kapunak ezúttal visszagurítást választott, Lingard egy csel után lőtt, labdája két védőn is megpattant, Lukaku reagált leghamarabb és közelről a hálóba vágta a játékszert, 2-0 a manchesterieknek.

 

Teljesen megérdemelten mehetett kétgólos előnnyel az öltözőbe Jose Mourinho csapata, de azért senki nem gondolhatta, hogy ez a találkozó már zsebben van. A játékrész során leginkább Shaw és Lingard játékát lehet kiemelni, utóbbi a manchesteri támadások motorja volt.

 


Lingard labdaérintései az első játékrészben, a teljes térfelet bejátszotta

 

Főleg amiatt nem, mert a Burnley újabb fokozatot emelt a játékán és a második félidő elején leginkább ők játszottak ellenfelük térfelén. Ám komoly helyzeteket valahogy nem sikerült kialakítaniuk.

 

Nem úgy a másik kapu előtt, ahol Lukaku és Shaw is lőhetett volna újabb gólt. Sőt, Pogba is, talán neki volt a legkönnyebb feladata, hiszen tizenegyest rúghatott, miután Rashford ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. A francia azonban eltotyogta, mintha nem lett volna önbizalma, lövését pedig Hart kiütötte. Talán engedni kellett volna Lukakunak, hogy rámenjen a mesterhármasra...

 

Nem hogy kihagyott egy büntetőt, de még emberhátrányba is került Mourinho csapata. Rashford és Bardsley kakaskodott egymással, előbbi pirosat, utóbbi sárgát kapott. Hogy miért volt kiállítás, azt Moss-tól kellene megkérdezni.

 

A kiállítás után kettészakadt a pálya, előbb Lukaku került hatalmas helyzetbe, ám Hart zseniálisan védett, majd a másik kapunál Vokes fejelt fölé.

 

BigRom előtt újabb óriási lehetőség adódott, a kapusra vezethette a labdát, ki is cselezte Hartot, de az utolsó pillanatban egy védő becsúszva szerelni tudta a csatárt. Lassan már nem arról beszélhetnénk, hogy Lukaku mesterhármast érhetett volna el a találkozón, hanem arról, hogy könnyen lőhetett volna ötöt is.

 

A hazaiak ívelésekkel próbáltak szépíteni, Barnes-nak sikerült is egyet kapura fejelnie, de a vendégek kapusa leért és fogta a kapufa mellett.

 

Már a ráadás pillanataiban járt a meccs, amikor egy felívelést Vokes fejelt meg keményen, De Gea kiütni tudta csak, az ismétlés pedig kapu fölé szállt.

 

Mourinho még időhúzó cserét hajtott végre, lehozta a tizenegyest hibázó Pogbát, helyette Bailly folytatta, így a védelmet is megerősítette kicsit a felívelt labdákra tekintettel.

 

Az eredmény már nem változott, pedig volt rá lehetőség, nem egy, nem kettő. A győzelem teljesen megérdemelt volt, de a helyzetkihasználáson van még mit javítani, a büntetőket pedig be kell lőni!

 

 

Premier League, 4. forduló
Burnley 0-2 Manchester United
Turf Moor

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Burnley: Hart, Taylor, Tarkowski, Mee, Bardsley, Lennon, Cork, McNeil(Barnes 80.), Westwood, Wood(Vydra 84.), Hendrick(Vokes 57.)
Nem használt cserék: Heaton, Lowton, Ward, Long

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Shaw - Fellaini, Matic, Pogba(Bailly 92.) - Lingard(Herrera 76.), Lukaku, Alexis(Rashford 61.)
Nem használt cserék: Grant, Young, Fred, Martial

 

Gólszerző: Lukaku 27', 44'

 

Sárga lap: McNeil, Bardsley illetve Alexis, Shaw, Lukaku

 

Kiállítva: Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!