Lukaku: Innentől másik Unitedet fognak látni

A kétgólos Romelu Lukaku szerint a Manchester United sokat megmutatott "jellemvonásaiból és mentalitásából" a Burnley elleni 2-0-ra megnyert bajnokin és kijelentette, a Vörös Ördögöknek építeniük kell erre a győzelemre.


Lukaku volt a mérkőzés legjobbja vasárnap késődélután a Turf Mooron, első félidőben szerzett duplájával pedig kulcsfontosságú három ponttal gazdagodhatott José Mourinho legénysége, annak ellenére, hogy Paul Pogba büntetőt is hibázott, Marcus Rashfordot pedig kiállították egy labda nélküli Phil Bardsley-val való összetűzést követően.

 

A csapat 9-es számú játékosa elégedett volt teljesítményével és úgy érzi, a rosszabb eredmények után ez a győzelem mentálisan erősebbé teheti őket.

 

"Az első félidőben rengeteget megmutattunk a tudásunkból, a fordulást követően pedig a jellemvonásaink és a mentalitásunk került előtérbe" - kezdte Romelu a MUTV-nek.

 

"Megvolt a győzelemhez szükséges mentalitásunk, de még ennél is többet kell nyújtanunk. Ez az, amit a menedzser is elvár tőlünk és természetesen bennünk is megvan az erre való igény. Győznünk kellett, különösen az egymás utáni, három-három bekapott góllal elszenvedett vereségek után, amilyen az előző szezonban egyáltalán nem fordult elő velünk. Örömünkre szolgál a győzelem és most innen kell majd továbblépnünk."

 

Lukaku meggyőződéssel állítja, a Bordók ellen aratott siker kulcsát az edzőpályán befektetett kemény munkában kell keresni.

 

 

"Mi vagyunk a Manchester United, így kell játszanunk minden egyes mérkőzésen, a Tottenham ellen pedig pontosan ezt is tettük" - tette hozzá.

 

"Az emberek mostantól egy másik oldalunkat fogják látni. Minden, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk, most fog majd kijönni belőlünk - sok gyors passz, védők mögé való befutások, rengeteg akció és helyzet."

 

"Amíg képesek vagyunk helyzeteket kidolgozni, tudjuk, hogy gólokat is tudunk majd szerezni. Jól védekeztünk, megpróbáltunk nyomást helyezni a labdás játékosaikra, a szurkolóink pedig pontosan ezt akarják tőlünk látni, ezért mi meg is próbáltunk ennek megfelelni."

 

A hórihorgas belga támadó akár több góllal is megterhelhette volna a szezonban már 9 tétmérkőzést lejátszott házigazdák kapuját, de így is boldog volt a csapat feljavult teljesítménye okán.

 

 

"Reménykedtem, hogy a második félidőben sikerül mesterhármast elérnem, az utolsó helyzetemnél pedig büntetőt érdemeltem volna szerintem. Nem dobtam fel magam, én nem vagyok olyan játékos, aki ilyet tesz."

 

"De egyébként örülök a két gólomnak, a győzelemnek és annak, ahogyan játszottunk, most pedig folytatnunk kell a megkezdett utat és meg kell találnunk a folyamatosságot a következő mérkőzésekre."

 

"Akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, az eredmény nem tükrözi hűen az erőviszonyokat. Több gólt kellett volna szereznünk az első félidőben, ahogyan a másodikban is, de az mindenképpen kijelenthető, hogy jobban játszottunk itt, mint az előző szezonban és összességében is nagy előrelépés volt a játékunk képében. A szurkolók ezt akarták látni tőlünk, azt várják el, hogy domináljunk, hogy helyzeteket dolgozzunk ki és ezekkel együtt gólok is járjanak."

 

Lukaku nyilatkozatát azzal zárta, hogy a United most már a válogatott szünetet követő első mérkőzésükre, a Watford elleni összecsapásra összpontosítja figyelmét, akik vasárnap legyőzték az addig veretlen Tottenhamet.

 

"Vannak olyan játékosok, akik nagyon rosszul viselik a vereséget."

 

"Mi mindannyian ilyenek vagyunk, soha nem szeretünk kikapni. Most, hogy nyertünk, egy kicsit kikapcsolhatunk a válogatottjainknál. A menedzser kifogja elemezni a legutolsó mérkőzésünket és felfog készíteni minket a következő összecsapásokra, mivel nagyon nehéz hónap áll előttünk. Készen fogunk állni rá és megfelelően felkészülten várjuk majd ezt az időszakot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!