Fellaini: Fenn kell tartanunk a pozitív hangulatot

Marouane Fellaini arra ösztökéli csapattársait, hogy maradjanak pozitívak és tartsák fenn azt a hangulatot, amely a Burnley elleni győzelmüket eredményezte.


A Vörös Ördögök sorozatban elszenvedett két vereségüket követően vasárnap megszerezték idénybeli első idegenbeli győzelmüket, amikor Fellaini honfitársa, Romelu Lukaku duplája révén 2-0-s győzelmet arattak a Turf Mooron.

 

Mivel most számos válogatott játékos tér vissza hazájába, hogy felkészüljön az újonnan induló Nemzetek Ligája küzdelmeire, így a manchesterieknek legközelebb csak szeptember 15-én lesz tétmérkőzése, amikor az eddig hibátlan Watfordhoz látogatnak. Azonban Fellaini kijelentette, a United játékosoknak nem szabad fejben félretenniük klubjukat a válogatott szünet során sem.

 

"Nagyszerű volt a csapaton belüli hangulat a Burnley elleni meccsen, mindenki győzni akart" - mondta Fellaini újságírók kérdésére a mérkőzést követően.

 

"Megvan a csapaton belül a szükséges szellemiség. Ezt fenn kell tartanunk, minden mérkőzésre oda kell figyelnünk és pozitívnak muszáj maradnunk. Szerintem amikor pozitív futballt játszunk, akkor jól is tudunk teljesíteni."

 

"Most mindenki elmegy válogatott szünetre, de még erősebben kell visszatérnünk. Ha el is megyünk a nemzeti csapathoz, de koncentráltnak kell maradnunk, mert a következő [Watford elleni] meccsünk még fontosabb, mint a mostani volt."

 

 

A Burnley elleni mérkőzésen ünnepelte Fellaini, hogy öt éve csatlakozott a Manchester Unitedhez, 250 Premier League bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 10 éve futballozik Angliában, miután a Standard Liege-től az Evertonhoz igazolt.

 

Marouane a szezon során először került be Mourinho kezdőcsapatába a Bordók elleni bajnokira, ahol remek teljesítménnyel tudott előrukkolni és neki is nagy örömére szolgált, hogy kivette a részét abból, hogy a csapat visszataláljon a győzelem útjára.

 

"A menedzser berakott a csapatba, én pedig mindent meg is tettem a társaimért, azonban a legfontosabb a három pont megszerzése volt" - tette hozzá.

 

"A menedzser ismeri a képességeimet, úgyhogy azzal is tisztában van, hogy miként tudok a csapat segítségére lenni. Én pedig ezt örömmel meg is teszem. Mindenkinek segítenie kell a csapatot és a maximumot kihoznia magából."

 

"Én tudom, hogy nekem mi a dolgom. Megvan ehhez a tapasztalatom, már 10 éve játszom a Premier League-ben. Ha ő lehetőséget ad nekem, akkor én minden tőlem telhetőt megteszek. Az egész csapat jól játszott és ez most a legfontosabb dolog."

 

A Unitednek nagy szüksége volt a mindig kemény kihívást jelentő Burnley ellen egy tökéletes válaszra azt követően, hogy előbb idegenben a Brightontól, otthon pedig a Tottenhamtől szenvedtek vereséget.

 

 

Fellaini eltökélt, hogy a Vörös Ördögök megtartsák a Burnley elleni győzelemből fakadó lendületüket és szerinte egyszerre mindig csak egy mérkőzéssel szabad foglalkozniuk.

 

"Hosszú a szezon és még csak nagyon az elején vagyunk."

 

"Az elmúlt két évben nagyon jól rajtoltunk. Erre a szezonra ez kevésbé igaz, de még távol a vége, úgyhogy folytatnunk kell az utat."

 

"A Premier League-ben bármi lehetséges, úgyhogy majd meglátjuk. Ahogy mondtam, a következő mérkőzés sokkal fontosabb, mint ez volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!