Shaw lábát majdnem amputálni kellett

A Manchester United baloldali védője, Luke Shaw elárulta, közel állt hozzá, hogy elveszítse jobb lábát 2015. szeptemberi lábtörése után és bevallotta, hogy a futballtól való teljes visszavonulást fontolgatta.


Shaw sorozatban négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára kezdőként ebben a szezonban a Manchester Unitedben - ez pedig olyan teljesítmény, amelyet 2015. szeptembere, azaz a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen elszenvedett kettős lábtörése óta nem tudott felmutatni.

 

Rehabilitációja befejeződése óta Shaw igen kevés játéklehetőséget kapott Mourinho irányítása alatt az Old Traffordon és gyakran a nyilvánosság előtt kritizálta őt a United menedzsere.

 

Amikor felépüléséről kérdezték, Shaw így válaszolt:

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fordult meg egyszer se a fejemben a futballtól való visszavonulás gondolata, de rengeteg jó barátom van és a családom is körülvesz, akik mind segítettek túltenni magamat ezen."

 

"Majdnem elveszítettem a lábamat, tényleg nagyon közel voltam ehhez és egészen addig, míg fél évvel később a doktor nem közölte velem, nem is tudtam erről. Természetesen ha tudtam volna, akkor se álltam volna le, és még ha közölték is volna velem, hogy baj lehet, akkor is megpróbáltam volna folytatni a futballista karrieremet."

 

"Továbbra is futballozni, a lehető legnagyobb mérkőzéseken szerepelni, és trófeákat nyerni akarok - ez a motivációm, és ahogy mondtam, azt akarom, hogy engem tartsanak a világ egyik legjobb baloldali védőjének."

 

 

Amikor a lába elvesztésének lehetőségéről, illetve annak közléséről kérdezték, Shaw így folytatta:

"Akkor azon gondolkodott az orvosi stáb, hogy repülővel hazaszállítanak (Eindhovenből), és ha ez megtörtént volna, akkor valószínűleg amputálni kellett volna a lábamat a kialakuló vérrögök és egyéb dolgok miatt."

 

"Nem akarok túl sokat beszélni róla, de van két heg a lábam alsó részénél, amit fel kellett nyitniuk és ki kellett tisztítaniuk, olyan komoly volt a helyzet."

 

"De már nem igazán foglalkoztat ez. Nagyon erősnek érzem magamat - és a jobb lábam már pontosan ugyanolyan, mint volt a lábtörésem előtt."

 

Formába lendülése és a Manchester United kezdőcsapatába való visszatérése után Shaw kiérdemelte, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány meghívót küldjön számára az angol válogatott keretébe, ahol éppen csapattársát, a világbajnokságot végigjátszó Ashley Youngot szorította ki.

 

 

Kerete múlt heti kihirdetésekor Southgate elmondta, Shaw számára hosszabb időbe telt, hogy felmérje és elérje azt a szintet, ami egy legmagasabb szinten teljesítő profi futballistától elvárható.

 

"Igen, mondható ez igaznak" - tette hozzá Shaw, amikor Southgate nyilatkozatáról kérdezték.

 

"Bizonyos időszakokban, mikor a dolgok nagyon jól mentek, előfordult olyan, hogy levettem a lábamat a gázpedálról és elkényelmesedtem."

 

"Talán néha nem dolgoztam elég keményen azért, hogy a következő szintre lépjek, és amikor ezt felismertem, akkor lettem srácból férfivé. Most, hogy visszatértem az angol válogatottba, folytatnom kell a megkezdett utat, a kritikákat pedig a megfelelő helyén kell kezelnem."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!