Watford 1-2 Manchester United

Két pontrúgás utáni góllal a Vörös Ördögök 2-1-re legyőzték az eddig hibátlan Watfordot.


Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, nagyon lelkes játékkal rukkoltak elő a Lódarazsak, Doucoure révén lövésig is eljutottak a 4. percben, ám a középpályásnak gondjai akadtak a célzással.

 

A túloldalon egy ígéretes támadás bontakozott ki egy perccel később, de Young beadása Fostert találta meg.

 

Nem sokkal később Pogba próbálkozott, a lövést azonban Foster fogta, majd szinte ugyanabban a percben De Geának is dolga akadt Hughes kísérleténél.

 

Hatalmas helyzetet hozott a 16. perc; nem tudtak felszabadítani a védők, Deeney elé került a labda, a csatár 15 méterről kőkemény lövést indított meg, De Gea azonban kiszedte a bal felsőbe tartó játékszert.

 

Bár a United megint jobb volt ellenfelénél labdabirtoklásban, ez nem hozta meg a helyzeteket, melyben a Watfordnak volt több a félidő felénél járva.

 

A kevés gólhelyzet ellenére mégis betalált az ellenfél kapujába a manchesteri gárda, de sajnos Matic átadásakor Sanchez lesen volt, így a gól érvénytelenné vált.

 

Végre valami! Egy kirúgás került Sanchez elé, a támadó tolt kettőt a labdán, majd 10 méterről tüzelt, de Foster szögletre tolta a rövidbe tartó labdát.

 

A 35. percben Young az ellenfél térfeléről végzett el szabadrúgást, felívelte Fellaininek, aki levette, majd beadta a labdát, ami visszakerült Young elé. Az angol beadta, érkezett Lukaku és közelről a kapuba sodorta a játékszert, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

 

Három perccel később újabb pontrúgás jött, újabb góllal a végén. Young szögletét Fellaini fejelte a hosszúról középre, Smalling levette a labdát, majd 6 méterről a léc alá vágta azt, megduplázva csapata előnyét.

 

Gyors gólok után kicsit visszavettek a csapatok és már a félidő kétperces ráadásában járt az óra, amikor Lingard remek beadására Pogba érkezett a hosszún, lövését azonban Foster szögletre tolta.

 

A félidő elején a Watford tűnt magabiztosabbnak, de a vendégek fokozatosan vették át az irányítást és egyre több helyzetet alakítottak ki, melyek közül kettőt értékesítettek, így teljesen megérdemelten mehettek előnnyel a szünetre.

 

A második félidő elején nem tudott fölénybe kerülni a hazai alakulat, a United nagyszerűen kézben tartotta a találkozót, a Watfordnak csupán egyetlen lövésre futotta 10 perc alatt, az is szabadrúgásból született és nem talált kaput.

 

Jose Mourinho játékosai olykor csodásan passzolgatva építették támadásaikat, azonban az utolsó passzok nem akartak összejönni.

 

A 61. percben egy hazai szöglet szállt be veszélyesen, de Smalling fejjel menteni tudott, a második sarokrúgást pedig kivágták a Vörös Ördögök.

 

Négy perccel később jött a hidegzuhany a United drukkerei számára; a manchesteri védelem jobb szélét két ellenfél törte át, Doucoure visszagurított Graynek, aki 11 méterről védhetetlen gólt akasztott De Gea kapujába, egy gólra olvadt a United előnye!

 

A gól mindenképp a hazaiaknak tett jót, akik mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében. Nagyon eltökélten játszottak a Lódarazsak, ám egy kontrából majdnem a vendégek szereztek újabb gólt. Martial indult meg a jobb szélen, Lukakut játszotta meg, aki Sanchezt hozta helyzetbe egy bokamozdulattal, Cathcart azonban hatalmasat mentett az utolsó pillanatban.

 

A 80. percben Martial előtt adódott nagy lehetőség, már lövésre lendítette a lábát, Kabasele azonban óriásit mentett. Eldönthette volna a meccset a United.

 

Nagyon visszaállt a végére Mourinho csapata, félő volt, hogy a Watford talál még gólt, Doucoure közel is járt hozzá, de távoli próbálkozását De Gea bravúrral védte.

 

Kapuja elé szegezte ellenfelét a Watford, ráadásul az sem segített a helyzeten, hogy Matic megkapta a meccsen második sárga lapját, ami után mehetett zuhanyozni. Már a 95. percben járt a találkozó, amikor jobbról beívelt szabadrúgást Kabasele fejelte meg 6 méterről, De Gea nyújtózott és szögletre tolta. Ez a védés plusz két pontot hozott ma este a konyhára.

 

Végül nem lett olyan biztos győzelem, mint azt a szünet előtt remélni lehetett 2-0-nál, ám az, hogy a Watfordot legyőzte a csapat a Vicarage Roadon, mindenképp jó eredménynek számít.

 

 

Premier League, 5. forduló
Watford 1-2 Manchester United
Vicarage Road

 

Vezette: Mike Dean

 

Watford: Foster - Janmaat(Kiko 72.), Cathcart(Success 89.), Kabasele, Holebas(Masina 84.) - Doucoure, Capoue, Hughes, Pereyra - Deeney, Gray
Nem használt cserék: Gomes, Chalobah, Mariappa, Sema

 

United: De Gea - Valencia(Bailly 92.), Smalling, Lindelöf, Young - Pogba, Fellaini, Matic - Lingard(Martial 71.), Lukaku, Sanchez(McTominay 83.)
Nem használt cserék: Grant, Darmian, Fred, Mata

 

Gólszerző: Lukaku 35', Smalling 38'

 

Sárga lap: Capoue, Holebas, Deeney illetve Lukaku, Matic

 

Kiállítva: Matic


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!