Smalling: A legjobb pillanatban jöhetünk lendületbe

Chris Smalling szerint a Manchester United két egymást követő, önbizalomnövelő idegenbeli győzelme megfelelő alapot biztosít a csapat felkészülésének az előttük álló kulcsfontosságú időszakra.


A Vörös Ördögök győztesen térhettek haza a Burnley és a Watford otthonából is a Premier League válogatott szünet előtti és utáni fordulójában, a Turf Mooron 2-0-s, a Vicarage Roadon pedig 2-1-es sikert aratva.

 

Smalling úgy érzi, José Mourinho legénysége jó hangulatban és érzésekkel várhatja a különböző sorozatok rájuk váró mérkőzéseit, kezdve a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzéssel, amelyben a H-csoport nyitófordulójában idegenben Young Boys ellenfelei lesznek.

 

Nem ígérkezik sétagaloppnak a csapat svájci látogatása, ugyanis a mérkőzést műfüvön rendezik majd - ilyen tapasztalatai azonban már vannak Smallingnak korábbról.

 

"Anglia színeiben Litvániában néhányszor már játszottam műfüves borításon" - kezdte a védő újságírók kérdésére.

 

"Egy kicsit korábban fogunk majd odautazni, hogy biztosan edzeni tudjunk a mérkőzésnek otthon adó stadionban [Stade de Suisse], és ezáltal hozzászokjunk a körülményekhez. Két idegenbeli siker után azonban szerintem a lehető legjobb pillanatban kerültünk lendületbe, hiszen az előttünk álló hónapokban rengeteg mérkőzés vár ránk."

 

A Vörös Ördögök a Brighton & Hove Albion, illetve a Tottenham Hotspur elleni vereségeket követően javítani tudtak, és a maximális pontmennyiséget sikerült bezsebelniük az eddigi szeptemberi mérkőzéseken.

 

Amikor a csapat mentalitásáról kérdezték, Smalling így felelt:

"Szerintem az elmúlt mérkőzéseken egyértelműen sikerült összeállnunk ebből a szempontból. Természetesen azt elmondhatjuk, hogy a Burnley ellen mindvégig kényelmes helyzetben voltunk, a Watford ellen az első félidőt is uraltuk, viszont a másodikban kapaszkodnunk kellett és 11 emberre volt szükségünk a győzelem megtartására, úgyhogy mindenki nagy dicséretet érdemel ezért."

 

 

Kevesebb, mint három perccel azután, hogy Romelu Lukaku megkezdte a gólgyártást a Lódarazsak ellen az első félidőben, Smalling egy remek közeli találattal növelte csapata előnyét tovább, amely egyben döntőnek is bizonyult azt követően, hogy Andre Gray révén a házigazdák szépíteni tudtak a fordulást követően. 

 

"Az ember csak reménykedni tud benne, hogy a labda éppen elé esik, én pedig elég magasan tudtam hozzáérni, ezért azt gondoltam, 'miért ne próbálnám meg'? Jól eltaláltam és szerencsére be is ment" - magyarázta Chris az Ashley Young szögletéből, Marouane Fellainin keresztül hozzákerülő labdából szerzett góljáról.

 

"Ha bármelyik csapattársam fogadást kötött volna rám, hogy kapásból szerzek gólt, akkor biztosra vettem volna, hogy nyernek, de mi alapvetően pontrúgás szituációkat gyakorlunk, nem a kapásból való gólszerzést. Szerintem sok magas játékosunk van a csapatban, ehhez képest szerintem korábban nem voltunk elég veszélyesek ebben a műfajban, úgyhogy most örülök, hogy tudtunk nehéz pillanatokat okozni az ellenfelünknek."

 

Smalling gólja nem lett volna ilyen kulcsfontosságú, ha David de Gea nem mutat be parádés védést Christian Kabasele késői fejesénél - Chris pedig úgy érzi, spanyol csapattársa hozzájárulása a csapat sikeréhez, annak ellenére, hogy a mérkőzés nagy részében nem volt dolga, mutatja, hogy milyen szintet is képvisel ő.

 

"A mérkőzés egészét tekintve alig volt valami dolga, de hát pont az teszi őt a világ egyik legjobbjává, hogy úgy is képes az utolsó percben parádés védést bemutatni, hogy addig szinte megmozdulnia is alig kellett. A világ legjobb kapusainak figyelme soha nem lankad, David pedig mindvégig készen állt arra, hogy segítsen minket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!