Owen: Egészséges vagyok és készen állok

Michael Owen teljesen felépült sérülésébõl és kész segíteni csapatát, mely története egyik legfontosabb hónapja elõtt áll.


Áprilisban a Vörös Ördögök négy bajnoki találkozójuk mellett találkoznak a Manchester Cityvel az FA kupában, valamint a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntõjében. Nagyon kemény sorozat ez, Owen pedig elismeri, ebben a hónapban vagy hatalmas lépést tesznek a trófeák felé, vagy elbuknak.

"Nagyon izgalmas, hogy még mindig három különbözõ sorozatban versenyben állunk" - mondta a támadó a Manutd.com-nak. "Vezetjük a bajnokságot, az FA kupában elõdöntõsök vagyunk,a BL-ben pedig negyeddöntõben szereplünk. Minden a mi kezünkben van. Nagyon jó helyzetben vagyunk, de nem bízhatjuk el magunkat, mert akár egy rossz hét, nemhogy egy rossz hónap és mindent bukhatunk."

"Jelenleg mindhárom trófeára nagy esélyünk van, de nagyon kemény hónap elé nézünk. Nem hiszem, hogy bárki is gondolna a triplázásra... mi csak megyünk elõre, hogy minél jobb pozícióból várjuk a májust. Talán akkor már kezdhetünk izgulni azon, hogy trófeát, vagy trófeákat nyerhetünk."

A korábbi Liverpool csatár február közepén szenvedett ágyék sérülést egy edzésen, de felépült és a válogatott mérkõzések miatti szünet alatt végig keményen dolgozott, hogy ismét remek formába kerüljön. Idén Owen csupán négy mérkõzésen szerepelt, pedig a United már 15 találkozót játszott, de még oly sok összecsapás vár a csapatra, hogy a 31 éves támadó biztosan kap még lehetõséget.

"Rengeteg idõt töltöttem edzéssel, hogy minél jobb formám legyen. Sokat voltam itt Carringtonban, majd a menedzser pár nap szünetet adott, de én ekkor is azon dolgoztam, hogy visszanyerjem a formám. Sokat kihagytam, így nagyon fontos volt, hogy ezt tegyem."

Michael Owen az elõzõ idény második felét is kénytelen volt kihagyni, akkor a Ligakupa döntõjében szenvedett térdszalag sérülést, így Sir Alex Ferguson nem számíthatott rá az áprilisi és májusi, trófeákért való harcban.

 


"A tavalyi év kiábrándító volt" - vallotta be Owen. "Végig fitt voltam az elsõ 43 találkozónkon, amit lejátszottunk, majd lesérültem és a szezon maradék részében már nem tudtam játszani, pont a legizgalmasabb találkozókon."

"Remélem, ebben az évben fordítva lesz ez. Egy-két alkalommal volt problémám az egészségemmel a szezon elsõ felében, így most remélem elkerülnek a sérülések május végéig. Ezt az utat preferálom, mert a szezon ezen szakaszában harcolhatunk igazán a serlegekért. Ekkor kapsz igazán nagy lökést, ha játszol."

"Teljesen készen állok, hogy alkossak a pályán, ha felkérnek. Rengeteg példa van, fõleg ennél a klubnál, hogy nagy sikereket értek el azok a játékosok, akik padról beállva szereztek igazán fontos gólokat. Biztos vagyok abban, az elkövetkezendõ hetekben fel fognak kérni arra, hogy álljak be és szerezzek nagyon fontos gólt. És amikor ez megtörténik, nekem készen kell állnom erre."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!