Dalot nem kiegészítő embernek érkezett

Diogo Dalot meggyőző debütálása a hétközi, Young Boys elleni BL-meccsen egyértelműen bizonyította, hogy a portugál tehetség nem csak azért került a Manchester Unitedhez, hogy elég játékos legyen a keretben – állítja Jose Mourinho.


A menedzser szerint ifjú honfitársa teljesítménye a svájciak elleni 3-0-s találkozón több, mint elég volt ahhoz, hogy bebizonyítsa rátermettségét és felkészültségét a csapat jobb bekk posztjáért vívott harcra.

 

Mourinho ennek ellenére viszont sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Dalot a szombati bajnokin nem szerepel majd a Wolverhampton ellen, hiszen a Derby County elleni, jövő keddi Ligakupa meccsre tartogatja őt – túlterhelni pedig nem akarja már rögtön felépülése után.

 

Dalot-nak feltételezhetően nincsenek gondjai a honfitársával való jó kapcsolat fenntartásával

 

„Azt akarom, hogy legyen elég ideje az adaptációra” – mondta Jose az újságíróknak. „Azt akarom, hogy teljesen friss legyen amikor pályára lép, úgyhogy nem játszik (a Wolves ellen, szerk.). Kedden viszont igen. Épp elég nehéz 19 évesen már önmagában az, hogy valaki a Manchester Unitedben játszik egy másik országból érkezve és egy súlyos sérülést és műtétet követően. Nincs arra szüksége, hogy újabb nehézségekkel állítsuk szembe csak azért, mert sorra követik egymást a meccsek.”

 

„Éppen ezért most, hogy lejátszott 90 percet a Bajnokok Ligájában, ráadásul egy nehéz talajon, hétvégén pihenni fog, aztán ha teljesen feltöltődött, kedden újra játszhat. Ezzel együtt azt gondolom, hogy azoknak is megmutatta, akik nem ismernék eléggé, hogy nem csak azért jött hozzánk, hogy lehetőségünk legyen a rotálásra. Azért van itt, mert megállja a helyét a versenyhelyzetekben és a posztokért vívott harcban. Nagyon jó játékos.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!