Manchester United 1-1 Wolverhampton Wanderers


Agyvérzése után először látogatott ki az Old Traffordra Sir Alex Ferguson, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől a mérkőzés előtt.

 

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat nyílt focit játszott. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, egy csodás támadás végén Jimenez bólintott, de Fellaini blokkolni tudott. Hamar jött a válasz, Fred végzett el egy szabadrúgást gyorsan, szöktette Lingardot, az angol beadása remekül szállt a kapu elé, ám a védelem tisztázni tudott.

 

A 7. percben egy jobbról érkező labda után alakult ki nagy helyzet, Jimenez 9 méterről tüzelt, azonban De Gea lábbal mentett. Percekkel később talán még az előzőnél is nagyobb lehetőség elé kerültek a vendégek, egy szögletet követően Boly bólintott kapura, De Gea megint a helyén volt és nagyot védett.

 

Az első 15 perc gyorsan elszállt, utána pedig gyorsan jött a vezető gól; Shaw játszott össze Sanchezzel, a chilei beadását kifejelte a védelem, a játékszert Pogba gyűjtötte be, letette Frednek, aki egyből kilőtte a jobb alsót, 1-0 a Unitednek.

 

 

Sajnos a gól nem tett jót a találkozónak, a manchesteriek kicsit visszavettek a tempóból, a Wolves pedig nem igazán tudta feltörni a hazai védekezést. Bár néha sikerült elfutniuk szélen, ezekből alig sikerült komoly helyzetet kialakítani.

 

Már 30 percnél is több telt el a meccsből, amikor Fred szabadrúgása szállt a hosszúra Fellainihez, aki középre fejelt, a labda azonban mindenki előtt elsuhant, pedig Lindelöf és Lukaku is közel járt.

 

Szép lassan eljutott oda a Wolves, hogy egyre többet volt játékosainál a játékszer, azonban még így sem tudtak fölényt kialakítani, így a helyzetek továbbra sem jöttek.

 

A szünet előtt két manchesteri szabadrúgást jegyezhettünk fel, az elsőt Sanchez rendkívül rossz megoldással kivitelezte, míg a másodikat Fred zseniálisan tekerte meg, Patricio nagyot védve kapufára tolta a labdát.

 

Egyik menedzser sem cserélt a félidőben, de az jól látszott, hogy a vendégek feljebb léptek. Ez azonban remek lehetőség volt a hazaiaknak a kontrákra, hisz sokkal nagyobb területek nyíltak meg előttük. Így volt ez akkor is, mikor Fellaini jutott el beadásig, ám centerezése kicsit hosszú volt Lingardnak, így nem jött az újabb gól.

 

Legalábbis manchesteri nem, viszont egyenlített a Wolves. Costa átverte Shaw-t és az alapvonalról még vissza tudta tenni, Jimenez a kapunak háttal állva inkább visszagurított az érkező Moutinhónak, aki 16 méterről a jobb felsőbe tekert, 1-1!

 

Sőt, három perccel később szép labdajáratás után Jota került helyzetbe, Lindelöf azonban elválasztotta őt a labdától, pedig már lövésre készült a támadó. Costának is megjött a kedve, távoli kísérlete azonban elkerülte a kaput. A meccs ezen szakaszában egyértelműen jobb volt a Wanderers.

 

A túloldalon Pogba próbálkozott átlövéssel, de nem találta el a kaput.

 

Jota sem akart kimaradni a jóból, ő is elvállalta tizenhatoson kívülről, De Gea leért a lövésre és megfogta a bal alsó előtt. Lingard is beállt a sorba, talán az ő lövése volt a legjobb, Patriciónak nyújtóznia kellett, hogy a léc fölé tolja.

 

Végre egy szép támadás, mindez a 72. percben: körbejáratta a labdát a manchesteri alakulat, Shaw beadását Fellaini fejelte kapura, Patricio azonban védett.

 

Az utolsó 15 percben nagyon nyomott a hazai gárda, de semmi nem jött össze Pogbáéknak. Bár az ívelgetés nem is volt igazán megfelelő fegyver a remek védőkkel felálló Wolves ellen, a vendégek hátvédjei mindent kifejeltek, ráadásul sokszor a labdákat csapattársak szedték össze.

 

Sőt, az utolsó percekben Traore lévén még a vezetést is megszerezhette volna az ellenfél, De Geának nagyot kellett védenie lábbal.

 

Sajnos ez megint egy olyan eredmény, ami már sokszor felbukkant az OT-n Jose Mourinho munkássága során. A Wolverhampton nagyot küzdött és nem érdemelt vereséget, így mondhatni igazságos a döntetlen, hiszen a United sem érdemelt győzelmet.

 

 

 

Premier League, 6. forduló
Manchester United 1-1 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw - Fellaini, Fred(Martial 63.), Pogba - Lingard(Pereira 75.), Sanchez(Mata 63.), Lukaku
Nem használt cserék: Bailly, Young, Romero, McTominay

 

Wolves: Rui Patricio, Coady, Jonny, Doherty, Bennett, Boly, Jota(Gibbs-White 87.), Moutinho(Saiss 80.), Neves, Costa(Traore 75.), Jimenez
Nem használt cserék: Ruddy, Vinagre, Hause, Bonatini

 

Gólszerző: Fred 18' illetve Moutinho 53'

 

Sárga lap: Shaw illetve Neves

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!