Mourinho megkérdőjelezte játékosai mentalitását

Jose Mourinho meccs utáni értékelésében Scott McTominay teljesítményét emelte ki, de a játékosok zömét illetően nehezményezte, hogy csapata mentális keménységén volt kivetnivaló a West Ham ellen elszenvedett 3-1-es vereséggel zárult szombati bajnokin.


Felipe Anderson korai gólja, Victor Lindelöf öngólja, valamint Marko Arnautovic ziccerből szerzett harmadik találata mellett Marcus Rashford szépítőgólja sajnos igen csekély gyógyírnek bizonyult az olimpiai stadionban. Az újabb vereségel a Manchester United elmúlt 29 évének legrosszabb bajnoki startját produkálják a Vörös Ördögök.

 

Mourinho a meccs után a játékvezetők ténykedésével sem volt megelégedve; McTominay-t leszámítva pedig elismerte, hogy játékosai mentális törékenységétől szenvedett a csapat a minap.

 

A United menedzsere a következőket mondta a sajtótájékoztatón a meccs után: „Scott McTominay egy különleges karakterrel megáldott srác, pozitív értelemben vett agresszivitással, bátorsággal – különleges gyerek.”

 

„Egy egyedülálló karakter, egyedülálló személyiséggel, amire szüksége van egy csapatnak a nehéz pillanatokban. Hogy a többi játékosaimnál is megvolt-e ez a mentalitás? Nem mindegyiküknél. Mindenki különböző egyéniség.”

 

McTominay teljesítményére nem volt panasza Mourinhónak

 

„Vannak kivetnivalóim a minőséget és a mentális megközelítést illetően, amit mutattunk. Mindig próbálkoznod kell, ez az én természetem profiként.”

 

„Egy olyan csapat voltunk, akik mentális törékenységtől szenvednek egy rossz eredmény után” – mondta.

 

„Idejövünk és öt perc után már 1-0-s hátrányban vagyunk, ami nem a legjobb módja a kezdésnek. A gól les volt, amit kedden a VAR-ral nem adtak volna meg.”

 

„Az első félidőben jól reagáltunk, de aztán az öngól 2-0-ra módosította az állást. Egy olyan öngól, aminél tudtuk, hogy Yarmolenko csak a bal lábát használja. Azt az oldalt kellett lefednünk, Matic volt a labdás emberen, de ott volt Luke Shaw és Lindelöf is nagyon közel, de nem voltunk elég agresszívek ahhoz, hogy blokkoljuk a lövést, így kétgólos hátrányba kerültünk.”

 

Mourinho rövidre fogott sajtókonferenciáján nem volt lehetősége a Pogbával kapcsolatos szituációra válaszokat adni, de azt még elmondta, a jövő keddi BL-nek kifejezetten örül, hiszen így nem lesz ideje a csapatnak búslakodni.

 

„Ami engem illet, és csak a saját érzéseimről beszélek, nagyon örülök annak, hogy kedden meccsünk lesz” – fogalmazott a portugál. „Örülök neki, hogy most a vonaton egyből a holnapi edzésen gondolkodhatok, a keddi meccsről, és hogy nem vasárnap kell legközelebb játszanunk, hogy egy héten keresztül gyötörjenek a rossz gondolatok.”

 

„Nagyon várom azt a meccset és remélem, hogy a játékosok többségének is ilyen a szellemisége és ők is nagyon várják a keddet.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!