A United nem eladó

A Sky Sports News információja szerint a Manchester United nem eladó annak ellenére sem, hogy a napokban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Szaúd-Arábiából érdeklődés van a klub iránt.


Mohammad bin Salman herceg a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere, aki szeretne befektetni az európai csúcsfutballba.

 

Szaúd-Arábia szomszédos országai már nyakig benne vannak a labdarúgás vérkeringésében, hiszen például a Premier League bajnoka, a Manchester City az Abu Dhabiból származó Sheikh Mansour tulajdona, míg a Paris Saint-Germain a Qatar Sport Investment kezében van.

 

A Vörös Ördögöket 2005 óta a Glazer család birtokolja és értékét több, mint 3 milliárd fontra becsülik. Az amerikaiak anno 790 millió fontért vásárolták meg a klubot és akár számukra is figyelemre méltó lehet a 4 milliárd fontos ajánlat, legalábbis a Sky Sports News szerint.

 

 

A legutóbbi, múlt hónapban kiadott adatok azt mutatták, hogy a United 590 millió fontos bevételt termelt a 2018 júniusáig bezáródó egy év alatt.

 

A manchesteri klub már korábban is kapcsolatba került Szaúd-Arábiával, hiszen egy évvel ezelőtt a nemzeti kormánnyal megállapodást kötött arról, hogy segíti fejleszteni a labdarúgást körülvevő infrastruktúrát.

 

Ráadásul 2008 óta a klub hivatalos partnere a Saudi Telecom, míg Avram Glazer, a United társelnöke a jövő héten Rijádba utazik, ahol egy globális beruházási konferencián vesz részt.

 

Szaúd-Arábia szeretné növelni érdekeltségét a sportban, melynek része az is, hogy a fővárostól délnyugatra a legnagyobb sport és szórakoztató központot építik.

 

Az ország befektetői szintén beszálltak a FIFA új tornájába, mely a klubvilágbajnokság helyét veszi át.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!