Chelsea 2-2 Manchester United

A második félidőben hiába fordított Martial duplájával a United, végül a hazaiak az utolsó percben egyenlítve elrontották a Vörös Ördögök örömét.


José Mourinho védekezőbb felállásban küldte pályára csapatát, az utóbbi időben többször látott 4-3-3-as rendszer helyett Pogbát Matic mellé visszavonva a 4-2-3-1-es hadrendet választotta.

 

A mérkőzés elején mindkét fél a tőle várt játékot hozta: míg a hazaiak a rövid passzos labdatartást igyekeztek a vendégekre erőltetni, addig a United inkább a kontrákra rendezkedett be.

 

Az első akcióra nem sokat kellett várni, a 3. percben Willian tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de a labdáját a védők blokkolták. A 9. percben már sokkal nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt. A térfél közepén egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Hazard indult meg a rendezetlen védelemmel szemben, a tizenhatos előterébe érve azonban Matic buktatta. A nagyon kecsegtető szögből megítélt szabadrúgást Willian azonban nagyon fölé lőtte.

 

A 15. percben helyzet adódott a United előtt – mint utólag kiderült az első félidő egyetlen manchesteri lehetősége -, amikor a hazaiak térfelének közepén Kovacic csúszott rá hátulról Maticra. A szerb játékos néhány perccel korábban egy sokkal ártatlanabb szabálytalanságért kapott sárga lapot, ezt több vörös mezes is nehezményezte Mike Dean játékvezetőnél, aki csupán egy szóbeli figyelmeztetésben részesítette a horvát középpályást. A szabadrúgást Young ívelte kapu elé Smallingnak, akinek középre tartó a labdáját még tisztázták, de az ismétlés után Lukaku teljesen szabadon próbálkozhatott, azonban az ő fejese nagyon mellé szállt.

 

A 20. percben Kovacic remek kiugratásából indult Hazard, középre tartó labdáját Shaw tisztázta szögletre. A sarokrúgást Willian ívelte középre, ahol Rüdiger Pogbát lehagyva érkezett és teljesen tisztán a hosszú sarokba fejelt, 1-0.

 

A gólt követő pár percben némi próbálkozás látszódott a Uniteden, de hiányzott ezekből a labdajáratásokból az igazi átütőerő, így elég hamar visszatért a mérkőzés a korábbi mederbe, a Chelsea járatta a labdát, próbált helyzeteket kialakítani. A 31. percben Rüdiger a félpályáról ívelte be a labdát a védők mögé, ahol Alonso teljesen üresen érkezett, labdakezelésébe viszont hiba csúszott, így az ordító gólhelyzet helyett De Gea könnyedén fogta meg a játékszert.

 

Szünetre térve kijelenthető volt, hogy Mourinho fiainak sikerült az első félidőt igazi helyzet és kaput eltaláló lövés nélkül lehozni, ami nem sok jót sejtetett a második félidőre nézve.

 

A második játékrész első öt percében a hazaiak nagy erőfeszítéseket tettek, hogy eldöntsék a találkozót. Előbb a 47. percben Morata fordult le Smallingról, majd 16 méterről kapura lőtt, azonban lövését De Gea hárította, majd két perccel később Hazard tört be Young mellett a tizenhatoson belülre, de kiszorított helyzetből kapura lőtt labdáját De Gea könnyedén védte. Az 51. percben Hazard sarokkal indította az előrelépő Luizt, aki Smalling mellett bemutatott egy lövőcselt, majd lőtt, de sikerült szögletre blokkolni.

 

Az 55. percben jutott el először a United a hazai kapuig, ekkor Shaw beadását fejelték ki a védők, majd a tisztázást Mata kapásból lőtte, Kepa nagy bravúrral védett. Ezt követően nem sikerült felszabadítani, Mata emelte vissza a labdát, ezt David Luiz viszont pont Young elé fejelte, akinek lövése Martial elé pattant, a francia támadó pedig a földön fekvő Alonso mellette a hosszúba lőtt, 1-1!

 

 

Az egyenlítés mintha fejben is visszahozta volna a meccsbe a vendégeket, bátrabban támadtak le, két perccel a gólt követően Pogba próbálkozott egy lövéssel, azonban ez elkerülte a kaput.

 

A 71. percben Willian készítette le a labdát lövésre a teljesen üresen érkező Kantének, aki a hosszú alsót vette célba, De Gea viszont újfent védett.

Két perccel később egy előre lőtt labdát Mata csent el a határozatlanul kilépő David Luiz elől, majd középre passzolt Rashfordnak, az angol támadó továbbadta a hosszún érkező Martialnak, aki maga elé tette és kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-2!

 

A mérkőzés hajrájára fordulva mindkét menedzser elhasználta a cserelehetőségeit és egy adok-kapok, sok szabálytalansággal megszakított játék alakult ki, a Chelsea minden követ megmozgatott az egyenlítésért, míg a Manchester United kontrákkal próbált egy végső ütést bevinni.

 

A 6 perces hosszabbítás pedig egyáltalán nem telt el izgalom nélkül. A 92. percben Pedro lőtte nagyon veszélyesen középre a labdát, Lindelöf mentett nagyszerűen Giroud elől, majd a túloldalt Sánchez került helyzetbe Lukaku passzából, de Azpilicueta még odaért a lövésre.

 

Az utolsó percben viszont még tartogatott meglepetést a mérkőzés. Azpilicueta jobbról érkező beadását David Luiz fejelte a kapufára, a kipattanót Rüdiger bólintotta rá, amit még valahogy sikerült De Geának hárítania, viszont az újabb ismétlést Barkley lőtte a hálóba, 2-2.

 

A gólt követően a partvonalra hárult a figyelem, a kispad előtt elhaladva a gólöröm során az egyik hazai stábtag hergelte fel Mourinhot, így előbb az öltözőbejáró előtt, majd a kezdőkörben is egy kisebb kakaskodás alakult ki.

 

Újrakezdésre még volt idő, de a 100. percben végül véget ért a forduló nyitó rangadója.

 

Premier League, 9. forduló
Chelsea 2-2 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Mike Dean

 

Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso, Kante, Jorginho, Kovacic (Barkley 69.), Willian (Pedro 73.), Morata (Giroud 79.), Hazard
Nem használt cserék: Caballero, Cahill, Fabregas, Zappacosta

 

Man Utd: De Gea, Young, Smalling, Lindelöf, Shaw, Matic, Pogba, Rashford (Sánchez 85.), Mata (Herrera 75.), Martial (Pereira 84.), Lukaku
Nem használt cserék: Bailly, Darmian, Fred, Romero

 

Gólszerző: Rüdiger 21’, Barkley 90+6’ illetve Martial 55’, 73’

 

Sárga lap: Rüdiger, Hazard illetve Matic, Young, Mata, Sánchez, Pereira


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!