Manchester United 2-1 Everton

Bár nyert végre a csapat, a vége megint elég izgalmas volt. Smalling buta becsúszása révén tudott feljönni az Everton, de végül nem sikerült kiegyenlítenie.


Jose Mourinho nem tette a kezdőcsapatba Romelu Lukakut, akinek mostanában nem ment sem a gólszerzés, sem a játék. Helyette inkább Marcus Rashford kapott lehetőséget, akit Juan Mata és Anthony Martial támogatott a szélekről.

 

Magabiztosabban kezdtek a hazaiak, mint azt az utóbbi időben tették, ám a meccs elején nem igazán tudtak áthatolni az Everton védelmén. Sőt, inkább a Stolverkosok voltak azok, akik megdolgoztatták a kapust, még ha nem is komoly szinten. Richarlison és Gomes előtt is adódott lehetőség, ám egyikük sem tudott élni vele.

 

Bő 18 percnek kellett eltelnie, mire a manchesteri fölény végre helyzetekben is megmutatkozott. Martial okosan ívelt az üresen érkező Mata fejére, a spanyol bólintását azonban fogni tudta Pickford. Nem sokkal később a francia támadó is próbálkozott, de lövését a liverpooli kapus szögletre ütötte.

 

A 27. perc végre gólt hozott; megint Martial volt az egyik főszereplő, ezúttal egy csellel csúnyán megverte Gueyét, aki felvágta ellenfelét. Mivel mindez a tizenhatoson belül történt, büntetőt ítélt Moss játékvezető. "Apró" szépséghiba az egészben, hogy ezért Gueye nem kapott sárga lapot, pedig akár kaphatott volna, ami azonban pirosat vont volna maga után, hiszen nem sokkal az eset előtt már besárgult a középpályás. A büntetőt Pogba végezte el, totyogás után igen gyengén helyezett lövést eresztett meg, Pickford ki is védte azt, ám szerencséje volt Paulnak, hisz pont elé került a labda, amit bebelsőzött a hálóba. 1-0 a Unitednek!

 

 

Három perccel később egy csodaszép támadást vitt végig a hazai alakulat, Pogba tette ki bal szélre a játékszert Martialnak, aki rávezette a labdát ellenfelére, majd Pogbához gurított, aki lőtt, Pickford hárított, a kipattanót Rashford a kapuba kotorta, de les miatt érvénytelen volt a találat.

 

Fred is gondolt egyet, ő is ellőtt egy labdát, de nem talált kaput. Nem úgy a másik oldalon, ahol Sigurdsson érkezett lendületből, de fejesét védte De Gea.

 

A szünet előtt Walcott aktivizálta magát, de két lehetőségéből sem született találat, így maradt az 1-0.

 

Érdekesség, hogy amikor hazai környezetben a United vezetett a félidőben a PL-éra során, még nem kapott ki. 272 ilyen találkozó volt, amiből 256-ot megnyert és 16 döntetlennel zárult.

 

Fordulás után Richarlison lövését kellett védenie De Geának, majd nem sokkal később már Pickfordnak lett volna feladata. Young beadását a védelem kifejelte, de röviden mentett, Pogba lövés helyett okosan Martialhoz passzolt, aki állítgatás nélkül, a tizenhatos vonaláról a hosszú alsóba tekert, 2-0 a hazaiaknak.

 

 

Az 51. percben szépíthetett volna az Everton, Bernard kapott zseniális kiugratást, a szélső elvitte a labdát De Gea mellett, de kicsit kisodródott és csak oldalhálót talált. 

 

Mourinho csapata szinte azonnal válaszolt a vendégek helyzetére, Rashford kapott zseniális átadást, kapura tört, de lövését Pickford lábbal védte. Az 57. percben Mata kiváló passza után Pogba tüzelt, de Pickford ezúttal is a helyén volt. Ha rossz napot fogott volna ki a kapus, már simán 3-4 góllal is vezethetett volna a manchesteri gárda.

 

A portugál szakvezető cserélt, behozta Rashford helyett Lukakut, aki aktívan szállt be a meccsbe egykori csapata ellen.

 

Húsz perc volt hátra, mikor egy szép manchesteri támadás végén Fred lőtt távolról, de Zouma blokkolni tudta a próbálkozást. A következő percben Walcott tálalt Coleman elé, akiről lemaradtak a védők, de szerencsére kapu fölé lőtt a bekk.

 

Szinte a semmiből jött a szépítés; Pogba szórta el a labdát, Richarlisont szöktették, a 300. manchesteri meccsét játszó Smalling botrányos becsúszással elkaszálta a csatárt, Moss pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Sigurdsson kíméletlenül bevágta a bal felsőbe, 2-1 az eredmény. Smallingnak is volt már egy sárgája, így ahogy az első büntetőnél nem kapott pirosat Gueye, úgy Chris sem kapta meg második sárgáját, szóval immár egy szavunk nem lehet az elmaradt piros miatt.

 

A 82. percben Matától kapott passzt Pogba, aki kapu elé ívelt, Lukaku fejelt, de kapu mellé bólintott. Nagyon gyenge kivitelezés volt.

 

Próbált egyenlíteni az Everton, de a Vörös Ördögök védekezése jól állta a sarat. Sőt, Pogba előtt nagy lehetőség adódott, de lövése megpattant egy védőn, pont Pickford kezébe szállt így a labda.

 

Hat perc hosszabbítást jelzett Moss játékvezető. Az Everton teljesen kitámadott, így jött össze egy óriási manchesteri lehetőség. Martial loholhatott a kapura, csak a kapus volt vele szemben, ám a francia eltékozolta a lehetőséget, nagyot védett Pickford.

 

Végül csak sikerült megnyerni a találkozót. Volt néhány pozitívum, de még mindig nem az igazi, amit a csapat mutat. Ne feledjük, 10 forduló után csak egyetlen mérkőzést sikerült lehozni kapott gól nélkül.

 

 

Premier League, 10. forduló
Manchester United 2-1 Everton
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Matic, Pogba, Fred(Lingard 95.) - Mata(Herrera 85.), Martial, Rashford(Lukaku 65.)
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Rojo, Sanchez

 

Everton: Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gomes, Gueye(Calvert-Lewin 78.) - Walcott(Tosun 78.), Sigurdsson, Bernard(Lookman 62.) - Richarlison
Nem használt cserék: Stekelenburg, Baines, Mina, Davies

 

Gólszerző: Pogba 27', Martial 49' illetve Sigurdsson 77' (11-es)

 

Sárga lap: Smalling, Matic illetve Gueye

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!