Ferguson elégedett az elõnnyel

Ferguson szerint a hazai szurkolók elõtt befejezi a United, amit elkezdett tegnap este és továbbjut a Chelsea ellen.


A menedzser elégedett volt csapata idegenben szerzett góljával, amely egyben a gyõzelmet is jelentette, így nem csoda, hogy nagy magabiztossággal tekint a visszavágó elé.


„Tudom, hogy még csak féltávnál vagyunk, de nálunk az elõny, és az idegenben szerzett gól is sokat jelent” – kezdte Sir Alex.


„A legnagyobb elõnyünk azonban az Old Trafford lesz jövõ kedden, hiszen a szurkolóink fantasztikusak, és számítunk rájuk.”

 


A csapatot elkísérõ szurkolóknak Wayne Rooney adott okot az ünneplésre, aki 5 napon belül negyedik gólját szerezte Londonban.


„Wayne nagyszerû formában játszott, hatalmas lehetõséget szerzett nekünk az elõdöntõbe jutásra.”


„Tudtam, hogy Wayne jó lesz, mert rengeteget dolgozott az edzéseken és nagyon szeretett volna játszani. Sokat faragták tegnap az elkésett szerelésekkel, de újra és újra felállt, és játszotta, amit tud. Ez megmutatta a bátorságát.”


„Megtalálta a góllövõ cipõjét is a szezon végére, ami szintén nagyon fontos nekünk, ismét egy nagon fontos gólt szerzett, amibõl az egész csapat profitált.”


Ferguson a középpályásainak dicséretében sem volt szûkszavú, hiszen kulcsfontosságú volt Frank Lampard és Michael Essien kikapcsolása a játékból, amely még a Rafael sérülése után felforgatott középpályának is sikerült.


„A Chelsea súlypontja a középpályán van, ezért nagyon okosan kell kezelni õket. Ezért játszattam Park Ji-Sungot, mert taktikailag rendkívül fegyelmezett. Nagyszerû munkát végzett ezúttal is.”


„A kapunk megõrzése szintén nagyon fontos kérdés volt, fõleg miután Rafaelt le kellett cserélnünk és Antonio Valencia lett a jobb hátvéd. A mérkõzés egyik kulcspontja volt, hogy Antonio ilyen jól kezelte ezt.”

 


A kapu megõrzése azonban a végén többször veszélybe került, a Chelsea játékosai hatalmas reklamáció közepette követeltek büntetõt Patrice Evra Ramires elleni belépõje után. Az eset után Carlo Ancelotti láthatóan mérges volt, de Ferguson csak annyit mondott, hogy „Ha ez bírói tévedés volt, akkor ez az elsõ a javunkra itt az elmúlt 7 évben.”


„Hogy õszinte legyek, nagyon úgy tûnt, hogy a fiút szabálytalanul állítottuk meg, habár még nem láttam a visszajátszásokat. de naphosszat beszélhetnénk a színészkedésekrõl és jogtalan reklamációkról.”


„Úgy gondolom a játékosaim nagyszerûek voltak.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!