Manchester United 2-2 Arsenal

A Vörös Ördögök sorozatban negyedik mérkőzésüket nem tudták megnyerni a bajnokságban. Ezúttal az Arsenallal játszott döntetlent a Mourinho-csapat úgy, hogy kétszer került hátrányba, de mindkétszer nagyon gyorsan kiegyenlített.


Sok változtatásra kényszerült Jose Mourinho menedzser, bekerült a kezdőcsapatba Diogo Dalot, Eric Bailly, sőt az a Marcos Rojo is, akinek ez az első találkozója ebben a szezonban. Paul Pogba és Romelu Lukaku csak a kispadon kapott helyet, a támadásokért Jesse Lingard, Anthony Martial és Marcus Rashford feleltek.

 

Jól kezdtek a hazaiak, agresszív letámadásuk nem tetszett az Ágyúsoknak. Nem is volt meglepő, hogy az első lövés a Unitedtől jött. Az 5. percben Rashford tüzelt a 16-oson kívülről, Leno azonban biztosan fogta.

 

Ahogy telt az idő, a manchesteri fölény kezdett olvadni és az Arsenal egyre többet tudta birtokolni a labdát, a középpályán átvette az irányítást. Leginkább a két tizenhatos között ment a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Jól látszott a vendégek játékán, hogy Dalot oldalán próbálkoztak inkább, ám a fiatal bekk - olykor segítséggel - megoldotta a feladatokat.

 

A 20. percben is Dalot oldalán futott egy támadás, Ramsey ugratta ki Kolasinacot, kinek beadását sikerült tisztázni a kapu előteréből, de Bellerinhez jutott a labda, a védő azonban igen suta próbálkozást eresztett el.

 

Nem sokkal később előnyhöz jutottak a vendégek, egy szögletet követően Smallingot lerázta Mustafi, aki így üresen fejelhetett. De Gea hárított, de rosszul ért a labdába, talán azt gondolta, szabadrúgást kap csapata Smalling esése után, ám ez nem történt meg, közben a labda a gólvonal mögé hullott, hiába vágta ki Herrera, a játékvezető gólt ítélt.

 

Szerencsére csak 4 percig örülhettek az Ágyúsok, ugyanis egy szabadrúgás után egyenlítettek a Vörös Ördögök. Rojo tekert kapura 23 méterről, Leno oldalra tolta a játékszert, amit Herrera gurított vissza a kapu elé, megtalálta Martialt, aki közelről a kapuba lőtt, 1-1!

 

 

A félidő hátralévő része megint inkább a két büntetőterület közötti játékról szólt, valamint a sárga lapos szabálytalanságokról, a játékosok sorra kapták a lapokat Marrinertől.

 

Fordulás után megint a hazaiak voltak aktívabbak, többet volt a játék az Arsenal térfelén, ám a helyzetek elmaradtak. Pedig volt több ígéretes támadásindítás is, ám a vendégek védelme jól állt a lábán.

 

Megint kellett 15 perc, hogy felébredjenek az Ágyúsok, akik a 60. perc környékén tudtak feljebb lépni. Annyira, hogy a semmiből megint gólt szereztek; Rojo gondolta, hogy hátul cselezget, el is vesztette a játékszert, Mkhitaryan és Lacazette iramodott előre, utóbbi 10 méterről lőtt a kapuba De Gea mellett.

 

Ezúttal azonban még annyit sem örülhettek a londoni szurkolók, mint az első góljuk után, hiszen a következő percben már 2-2-re állt a találkozó. Középkezdés után Rojo ívelt fel Lukaku felé, a belga csatár nagyot harcolt, Kolasinac próbált segíteni csapattársának, ám nagyon rosszul ért a labdába, Lingard lecsapott rá, megelőzött mindenkit és a kapuba lőtt, 2-2!

 

 

A 71. percben De Geának kellett nagyot hárítania Aubameyang lövésénél, majd Kolasinac beadását Mkhitaryan lőtte az égbe a rövid kapufától nem messze.

 

A 75. percben megint Aubameyang volt a főszereplő, nagyszerűen tekert a hosszú sarok felé, ám De Gea még szebben úszott a levegőben és kitolta a labdát oldalra.

 

A gyors gólváltás után kicsit óvatosabbá váltak a csapatok, ám úgy tűnt, az Arsenal játékában lehet benne az újabb gól. Meg is született a 90. percben, ám Mkhitaryan lesen állt, így szabálytalan volt a találat.

 

A négy percnyi ráadás már nem hozott izgalmakat, maradt a 2-2-es döntetlen, Jose Mourinho tehát megint elhullajtott két pontot.

 

 

Premier League, 15. forduló
Manchester United 2-2 Arsenal
Old Trafford, 74507 néző

 

Vezette: Andre Marriner

 

United: De Gea - Dalot, Bailly, Smalling, Rojo(Fellaini 73.), Darmian - Matic, Herrera - Lingard(Pogba 75.), Martial(Lukaku 63.) - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Valencia, Mata, McTominay

 

Arsenal: Leno - Bellerin, Sokratis, Mustafi, Holding(Lichtsteiner 36.), Kolasinac - Torreira, Guendouzi - Ramsey(Mkhitaryan 46.), Iwobi(Lacazette 65.) - Aubameyang
Nem használt cserék: Cech, Elneny, Maitland-Niles, Nketiah

 

Gólszerző: Martial 30', Lingard 69.  illetve Mustafi 26', Lacazette 68'

 

Sárga lap: Rojo, Lingard, Matic illetve Mustafi, Bellerin, Torreira

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!