Lukaku: A Mourinhoval való beszélgetés segített

Romelu Lukaku szerint egyértelműbb számára a Manchester Unitedbeli szerepe, miután beszélt José Mourinhoval és úgy érzi, véglegesen sikerült túltennie magát a világbajnokság utáni hullámvölgyén.


Lukaku lenyűgöző debütáló idényt bemutatva 27 gólt szerzett első Old Traffordon töltött szezonjában, de a 25 éves támadó az új idényben egyáltalán nem tudta reprodukálni egy évvel korábbi teljesítményét.

 

Múlt hétvégén a Southampton elleni idegenbeli bajnokin azonban sikerült megszakítania 12 mérkőzéses gólnélküli sorozatát, majd március óta először az Old Traffordon is eredményes tudott lenni a Fulhammel szemben 4-1-re megnyert összecsapáson - amely legutóbbi öt Premier League mérkőzésükből az első győzelmük is volt egyben.

 

Amikor arról kérdezték, a külső elvárások helyeztek-e rá túlzott nyomást az elmúlt időszakban, Lukaku így felelt:

"Nem, nem igazán."

 

"Szerintem csak továbbra is keményen kell dolgoznom. Az elmúlt napokban nagyon jó beszélgetéseket folytattunk a menedzserrel, ahol egyértelműen elmondta nekem, hogy mit vár el tőlem."

 

"Tudom, hogy a magam részéről jobban kell teljesítenem, és most csak előre tekintek. Fejlődni szeretnék, megpróbálok a játékom minden elemében előrébb lépni és győzelemhez akarom segíteni a csapatomat."

 

Bár menedzsere heves kritikákkal illette a szezonban, Lukaku novemberben kijelentette, "áttörne érte minden falat".

 

 

Amikor arról kérdezték, mi az, amiben nem teljesített elég jól, így folytatta a csatár:

"Nem volt elég intenzív a játékom. Szerintem nem volt meg bennem a kellő agresszió."

 

"A Fulham ellen szerintem ugyanolyan intenzitással játszottam, mint bármelyik másik csapattársam. Számomra nagy örömet jelent, hogy ismételten megfelelő szinten tudok teljesíteni, most pedig minden a fejlődésen és a kiegyensúlyozottságon múlik."

 

Lukaku azt is elárulta, szeretné visszaépíteni izomzatát, amelyet a nyári világbajnokságon épített magára, ahol négy góljával bronzéremhez segítette Belgiumot.

 

"Építettem magamra egy kis plusz izomzatot. Ez a világbajnokságon történt. Nagyon jól éreztem magamat, szerintem jól is játszottam, de amikor visszatértem, akkor egy másik fajta stílusra lett volna szükségem."

 

"Ha a Premier League-ben játszol, akkor nem lehet ugyanolyan mennyiségű izomzatod, mint válogatott szinten. Amikor visszatértem a csapathoz, azonnal tudtam, 'nem játszhatok itt ebben a stílusban'."

 

"A világbajnokság után nagyon fáradtnak éreztem magamat."

 

"De mint tudják, ugyanez játszódott le 2014-ben is, amikor az Evertonhoz visszatérve visszaesett a formám a világbajnokság után."

 

"Úgyhogy most szerintem már újra megfelelő szinten vagyok és készen állok a folytatásra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!