Valencia 2-1 Manchester United

A Unitednek csak egy szépítésre futotta a Valencia elleni mérkőzésen, vereségével biztos, hogy másodikként jutott tovább csoportjából és egy csoportelsőt várhat ellenfélnek.


A hazaiak kezdték jól a találkozót, mely első perceiben nagyon kapkodó volt a játék, ám a Valencia nyugodott meg hamarabb és ellenfele fölé kerekedett.

 

Az első helyzet is a spanyol gárda nevéhez fűződött, Mina beadására Batshuayi érkezett volna, de a védelem mentett. Nem sokkal később Soler etette meg Rojót, majd a tizenhatos vonalához gurított, ahol érkezett egy csapattárs, ám a lövést Jones blokkolni tudta.

 

Az első 15 percben szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapura Mourinho gárdája, mely nagyon sok labdát elszórt folyamatosan.

 

A 17. perc hazai gólt hozott; jobbról érkező beadást Jones röviden fejelt ki, Soler szedte össze a tizenhatoson belül, majd kilőtte a hosszú alsót, 1-0 a Valenciának.

 

A kapott gól sem igazán ébresztette fel a manchesterieket, akik továbbra sem igazán tudtak eljutni az ellenfél kapujáig. Egészen a 27. percig kellett várni egy valamire való lehetőségre, ekkor Mata egy kapáslövést indított el, ám egy védő beleállt a lövésbe és blokkolt. De végre legalább már volt valami említésre méltó.

 

Négy perccel később majdnem 2-0 lett, ám Batshuayi fejese centikkel a léc fölött suhant el. Erőteljes fejes volt, ám szerencsére nem kötött ki a hálóban. Két perccel később egy szöglet után Soler duplázhatott volna, Romero azonban megakadályozta ebben és védett.

 

A 35. percben egyenlíthetett volna a United. Pogba került hatalmas helyzetbe, ám centiket tévedett és a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Parejo előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám becsúszva blokkolni tudott a manchesteri védelem.

 

A szünetre hátrányban mentek a Vörös Ördögök, akik akár csoportelsők is lehettek volna, hiszen a Young Boys is előnyben volt a félidőben. Ám ahhoz sokkal több kellett volna a csapattól, mely az első 45 percben egyszer sem talált kaput.

 

Talán a svájci eredmény is az oka volt annak, hogy Jose Mourinho cserélt a második félidőre, Rojo helyett Young folytatta a védelem bal szélén, hátha több veszélyt jelent az angol bal bekk poszton, mint az argentin.

 

Ha ez így volt, hamar borult minden, hiszen a 47. percben két gólra nőtt a manchesteri hátrány. Batshuayi kapott hosszú indítást, Jones beállt elé, fedezve a labdát, majd becsúszott, elrúgta Romero mellett a labdát...a kapuba! Micsoda buta öngól!

 

Szép kontrát hozott az 53. perc, mely végén Cheryshev lőtt, ám Bailly blokkolni tudott, így szöglet lett a támadás vége. Sajnos a United továbbra is totál veszélytelen focit játszott. Lassan járt a labda, rengeteg rossz átadás jellemezte a vendégeket.

 

A 60. perc környékén eltűnt a középpálya és ide-oda rohangáltak a csapatok a tizenhatosok között, ám a Vörös Ördögöknek ekkor sem sikerült kaput találniuk.

 

A 72. perc hozta az első kaput találó manchesteri lövést! Már ha lehet annak nevezni Rashford azon próbálkozását, ami közben elcsúszott, így a labda inkább hazaadásnak felelt meg, mint lövésnek. Siralmas, amit a United nyújtott!

 

Na végre! A 75. percben Pereira lőtt jó 25-ről, a hosszú felső felé szálló labdát a hazaiak kapusa csak kiütni tudta. Igen életerős próbálkozás volt, nagy gól lett volna.

 

 

Öt perccel később egy labdaszerzés után Lingard passzolt Pogbához, a francia 18 méterről lőtt, ám a kapus biztosan fogta a próbálkozást. Percekkel később Pogba az oldalvonal mellől élesen kapu elé lőtt, Domenech vetődve hárított, a kipattanóra azonban senki nem tudott odaérni.

 

Szépítettek a manchesteriek! Lingard szépen játszotta meg Matát, akitől visszakapta a játékszert, az alapvonalról visszatette Younghoz, aki beadást eresztett meg, megtalálta Rashfordot, aki 6 méterről a kapuba fejelt, 2-1! Végre valaminek örülhetett a 2300 vendégdrukker is!

 

A következő percben majdnem 3-1 lett az eredmény, ám Batshuayi nem célzott elég jól, így centikkel a kapufa mellett suhant el a labda.

 

Az utolsó percben járt a rendes játékidő, Pogba zseniálisan löbbölt a tizenhatoson belülre Matához, aki kapura fordult, de próbálkozása célt tévesztett. Majdnem kiegyenlített Mourinho csapata.

 

A három percnyi ráadás már nem hozott változást, a United kikapott, pedig egy győzelemmel a csoportelsőség is meglett volna, hiszen a Juve is égett Svájcban.

 

Bajnokok Ligája
Valencia 2-1 Manchester United
Estadio de Mestalla
 

 

Vezette: Georgi Kabakov (BUL)

 

Valencia: Domenech; Piccini, Diakhaby, Vezo, Lato(Garay 51.); Carlos Soler, Kondogbia, Parejo, Cheryshev(Torres 66.); Mina(Rodrigo 68.), Batshuayi
Nem használt cserék: Neto, Coquelin, Wass, Lee

 

United: Romero, Valencia, Bailly, Jones, Rojo(Young 46.), Pereira, Pogba, Fellaini, Mata, Fred(Rashford 57.), Lukaku(Lingard 70.)
Nem használt cserék: Grant, Garner, Herrera, Greenwood

 

Gólszerző: Soler 17', Jones 47' (öngól) illetve Rashford 87'

 

Sárga lap: Latorre illetve Valencia, Bailly, Rashford
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!