Mourinho reakciója a Valencia elleni vereségre

José Mourinho úgy érezte, a Manchester United játéka feljavult a második félidőre, azonban így is vereséget szenvedtek utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzésükön a Valencia vendégeként.


A cserék segítették a javulásunkat

"Azt gondoltam, hogy túl passzívak voltunk az első játékrészben. Kényelmesen, nem intenzíven és ambiciózusan járattuk a labdát, a második félidőre pedig biztos voltam benne, hogy másként alakulnak a dolgaink a szünetben tartott beszédem hatására. Ehelyett egy öngóllal csak még jobb helyzetbe hoztuk a Valenciát a mérkőzés irányítása tekintetében. Később két cserét hajtottam végre, amely hatására azonnal feljavult a csapat, elkezdtünk gyorsabban játszani, és egyre veszélyesebb pozíciókba tudtunk kerülni az összjátékainkkal. Ez egy 2-1-es eredményre volt ma csak elég, de valószínűleg 2-2-t érdemeltünk volna, mert rengeteg nagy helyzetünk akadt az egyenlítésre. De alapvetően azt gondolom, hogy az okozta a vesztünket, hogy az első félidőben túl kényelmesen játszottunk és nem elég intenzíven."

 

Elértük a célunkat

"A feladat elvégezve. Egy nehéz csoportban. Nem gondolom, hogy fantasztikusak lettünk volna a csoportkörben, de elég pontot sikerült szereznünk a továbbjutáshoz. Elég pontot értünk el azzal a kerettel, problémamennyiséggel, és veszélyekkel amivel rendelkeztünk. Sikerült elérnünk, hogy már a továbbjutás biztos tudatában jöhettünk ide játszani. Ha valaki a csoportkör kezdete előtt felajánlotta volna, hogy a második helyen végzünk, azt mondtam volna rá, hogy 'igen'. Jó, nagyszerű. A Juventus volt a csoport toronymagas esélyese, a Valencia pedig egy nagyon trükkös és nehéz ellenfél. Természetesen azonnal rávágtam volna egy ilyen kérdésre az igent, de a Juventus és a Young Boys ellen aratott két győzelemmel még arra is megvolt az esélyünk, hogy az első helyen végezzünk. Amit egyébként nem gondolok feltétlenül fontos dolognak. Rengeteg olyan jó csapat van, amelyek a második helyen végeztek és nehéz feladatot jelentenek majd az első helyen végzettek számára. Amiatt, amilyen érzésekkel ide érkeztünk, egyáltalán nem gondolom, hogy rosszul játszottunk volna, de ennél kicsit többre lett volna szükségünk."

 

 

A nyolcaddöntő sorsolásáról

"Általában nem én vagyok a legszerencsésebb a sorsolásoknál, de mint már elmondtam, itt már Európa legjobb 16 csapata szerepel, és hat lehetséges ellenfelünk van jelenleg. Szerintem egy angol klub [Manchester City] és a Juventus az a két csapat, akiket nem kaphatunk, mellettük pedig 6, európai szinten klasszis együttes vár majd ránk, de az Old Trafford így Európa egyik legnagyobb klubja elleni nagy meccs szemtanúja lehet legalább a nyolcaddöntőben."

 

Tanult valamit a történtekből?

"Nem. Önök talán igen? [riportereknek] Én nem. Semmit nem tanultam ebből a mérkőzésből. Semmi olyan nem történt, ami meglepett volna engem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!