Jose Mourinho: Van jövőm a United után

Jose Mourinho először szólalt meg, mióta a Manchester United szerződést bontott vele. A Sky Sports News-nak azt mondta, van jövője a futballban.


London belvárosában az utcán nyilatkozva, egy nappal azután hogy elbocsátották és elhagyta a The Lowry Hotel-t, annyit mondott, számára vége van az Old Traffordon.

 

"Beszélhetnénk nagyon sok jó dologról, [néhány] nem olyan jó dologról, de az nem én lennék" - mondta Mourinho. "Vége van. A Manchester Unitednek van jövője nélkülem, nekem pedig van jövőm a United nélkül."

 

A volt menedzserrel kedden délelőtt 9 óra körül közölte sorsát egy személyes megbeszélés keretében Ed Woodward a Carrington Tréningközpontban a Sky Sports News értesülései szerint.

 

 

 

Nem olyan régen hosszabbított szerződést 2020-ig a klubbal, de mostani problémás szezonja azzal indult, hogy nyilvánosan kritizálta a vezetőséget, amiért nem álltak mögé a nyári átigazolási szezonban. Paul Pogbával való viszonya kezdett megtörni szeptemberben, és meg is fosztotta a friss francia világbajnokot a csapatkapitány-helyettesi poszttól. A Sky Sports News filmre is vett kettejük között egy nyilvánvaló nézeteltérést edzés közben.

 

Az 55 éves edző szerint ő nem változott amióta 2015-ben a Chelsea-től menesztették, és nem fog beszélni a részletekről.

 

"Miért osztanék meg többet, akár a szurkolókkal az érzéseimről? Vége van. Mindig is ilyen voltam. Kritikus voltam azokkal a menedzserekkel, akik beszéltek a körülményekről, és bűnbakot kerestek. Ez nem én vagyok."

 

Mourinho tiszteletet kért az újságíróktól a szezon elején. Megvédte menedzserként elért eredményeit, és emlékeztette őket, hogy több Premiere League győzelemmel rendelkezik, mint jelenlegi riválisai összesen. Most azt kérte, ne zargassák, amíg távol van a pályától.

 

"Amíg vissza nem térek a futballba, úgy gondolom jogom van élni az életem, ahogyan eddig" - mondta. "Ezt akarom."

 

Mourinho később kiadott egy hivatalos nyilatkozatot:

 

"Nagyon büszke voltam, hogy a Manchester United címerét viselhettem, már az első naptól kezdve ahogy megérkeztem, és hiszem, hogy ezt a szurkolók is észrevették. Ahogyan korábbi klubjaimnál, most is együtt dolgoztam néhány rendkívüli emberrel, akik úgy hiszem egy életre a barátaim maradnak. Tudom, hogy mindnyájan tisztában vagytok a szakmai elveimmel. Minden alkalommal, ha egy fejezet véget ér, a legmélyebb tiszteletemet mutatom, és nem teszek megjegyzést volt kollégáimra. Remélem a média is tiszteli a helyzetemet, és hagyja, hogy éljem mindennapjaimat addig a percig, amíg úgy nem döntök, visszatérek a futball világába. Boldog Karácsonyt."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!