Megfosztották trónjától a Unitedet

Már nem a Manchester United, hanem a Real Madrid a világ leggazdagabb klubja, jelent meg a Deloitte Football Money League legújabb kiadásában.


A Bajnokok Ligája-győztes madridi alakulat 665 millió fontos bevételt kellett generáljon ahhoz a 2017/18-as szezonban, hogy a 22. alkalommal minden év januárjában kiadott pénzügyi toplistát immáron tizenkettedszer vezesse, ezúttal az ősi rivális Barcelona (612 millió font) előtt.

 

A Manchester United visszacsúszott a harmadik helyre, miután 590 millió fontos bevételt tudtak csak felmutatni, amely éves szinten csak 2 százalékos növekedést jelent.

 

Eközben a városi rivális Manchester City megőrizte ötödik helyét és 504 millió fontig nőttek a bevételei - ez 11 százalékos emelkedés a 2016/17-es szezonhoz képest.

 

 

Sorozatban második évben is őrzi negyedik helyét a Bayern München 557 millió fonttal, míg a Paris Saint-Germain a 6. helyre jött fel 480 millió fontos bevételével.

 

A Premier League listavezető Liverpool érte el a legnagyobb bevételnövekedést a top 10 klub közül, 25 százalékkal növekedett profijuk 455 millió fontot eredményezett, míg a Chelsea is elégedett lehet a 448 millió fontos bevételével, amely 22 százalékos növekedésének köszönhet.

 

Az Arsenal (389 millió font) három helyet visszacsúszva a 9. lett csak, miután 20 év után először nem tudtak Bajnokok Ligája indulást érő helyen végezni, de még így is kevéssel ősi riválisuk, a Tottenham Hotspur (379 millió font) előtt tudtak végezni.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!