Arsenal 1-3 Manchester United

A Vörös Ördögök nagyszerű győzelmet arattak az Emirates-ben és továbbjutottak a kupában.


A várakozásokkal ellentétben Ole Gunnar Solskjaer sem Anthony Martialt, sem Marcus Rashfordot nem tette a kezdőcsapatba, amibe bekerült Romelu Lukaku, míg a kapuban ezúttal Sergio Romero várta az Ágyúsok rohamait.

 

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, ám a szögletből végül nem lett semmi. Másodpercekkel később az Arsenal loholt előre, de a baloldali beadást Young kivágta Lacazette elől.

 

Az 5. percben Iwobi megindulása után Lacazette-hez került a játékszer, ám a csatár rosszul vette át a labdát és a United jöhetett kirúgással.

 

A hazaiak kezdeti fölénye a 8. percre szinte el is tűnt, majd a 10. percben egy remek manchesteri kényszerítő végén Cech védett Pogba próbálkozásánál.

 

Unai Emery nem volt boldog, amikor látta, hogy csapata képtelen volt bejutni ellenfele tizenhatosára, ráadásul a 21. percben kényszerű cserét is végre kellett hajtania, miután Sokratis megsérült.

 

A 24. perc hozta meg az első komolyabb helyzetet, gyors passzok után Iwobi lőtt kissé oldalról, Romero azonban remekül védett.

 

Azonnal jött a válasz a túloldalon, Lingard nagyszerű beadása szállt a hazaiak kapuja elé, Lukaku centikkel maradt le róla, akárcsak Pogba.

 

Alig telt el fél óra a mérkőzésből, amikor megszerezte a vezetést a United. A jobb szélről kapott labdát Herrera, aki Lukakuhoz passzolt. A belga csatár óriási meglátása gólpasszt ért, kiválóan ugratta ki Sanchezt, aki kicselezte Cech kapust, majd kis szögből a hálóba lőtt.

 

 

Ha egy üzlet beindul... mondhattuk a meccs ezen szakaszán, hiszen két perc múlva már 2-0 volt a Unitednek. Gyors kontrát indítottak a Vörös Ördögök, Lukaku a szélen robogott, majd Lingardhoz gurított, aki 14 méterről kilőtte a bal alsót, 0-2!

 

 

A 38. percben ismét egy kontrával próbálkoztak Pogbáék, mely végén Lingard lőtt, de ezúttal kapu fölé bombázott.

 

A két gól nagyon megfogta az Arsenalt, mely bár ment előre, de nem tudott mit kezdeni Lindelöfék védekezésével.

 

Talán a tanácstalanság is szülte Ramsey átlövését - hiszen nem nagyon látott üres társat - mely Maticon megpattanva került szögletre. A szerb középpályás nagyon sok támadást állított meg az első 40 perc során, kiválóan szerepelt ezen a mérkőzésen.

 

A semmiből szépítettek a hazaiak a 42. percben: Iwobi ugratta ki Ramsey-t, aki az alapvonalhoz közel járt már, amikor középre gurított, a társak azonban elvétették, így a labda eljutott a hosszún álló Aubameyanghoz, a támadónak pedig könnyű dolga volt, amit meg is oldott.

 

A 45. perc után Maitland-Niles egy remek csellel átjátszotta Pogbát, beadását Lacazette lőtte kapura, de Romero védett.

 

Másodpercek voltak hátra, amikor nagy kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, de végül Young szögletre mentett. Még egy Mustafi-fejes is belefért a félidőbe, de a védő nem találta el a kaput.

 

Így a United előnnyel vonulhatott szünetre, bár a kapott gólért kár.

 

A második félidő azonnal hazai helyzetet hozott, Ramsey bólintott hat méterről, Romero a léc fölé tolta a labdát, nagy védés volt ez az argentintól.

 

Ezúttal is az Ágyúsok kezdtek jobban, érthető is volt, hiszen hátrányban voltak Ramsey-ék.

 

Az 54. percben végre kijött a szorításból a United és Pogba vezérletével három támadó futott két védőre, ám a visszaérő Koscielny felrúgta a francia középpályást, amiért szabadrúgást kaptak a vendégek. A pontrúgást Lukaku vállalta el, de nem talált kaput.

 

Egy ártalmatlannak tűnő esetnél Lukaku véletlenül megrúgta Koscielny fejét, amiért a védőt percekig ápolni kellett, sokat állt a játék, így várható volt, hogy komoly hosszabbítás lesz a 90 percet követően. Le is kellett cserélni a franciát, képtelen volt folytatni a játékot.

 

A játékmegszakítás után Ramsey próbálkozott, de csúnyán kapu mellé bombázott, majd a 69. percben a tizenhatos sarkáról végzett el szabadrúgást Emery csapata, mely nem tudott túljárni ellenfele eszén, így nem lett gól ebből sem.

 

Lacazette is szeretett volna felkerülni a gólszerzők közé, erős lövését Romero védte. A 73. perc környékén megint komoly tempóban játszottak a hazaiak, viszonylag könnyen jutottak el helyzetekig.

 

Solskjaer cserékkel frissített csapatán, behozta két szélvész támadóját, Martialt és Rashfordot. Utóbbi közel járt a gólhoz a 79. percben, ám Cech védeni tudott, ráadásul les is volt, szóval ha belőtte volna a labdát a hálóba, a játékvezető nem adta volna meg.

 

Előbbi pedig nem csak közel járt a gólhoz, de be is talált. A 82. perc története, hogy Pogba saját térfelén szerzett labdával megindult, majd mikor már a tizenhatos előterében járt, lövésre lendítette lábát. Cech oldalra tudta tolni a játékszert, de érkezett Martial, aki 11 méterről a hálóba passzolt, 3-1 a Unitednek.

 

 

A rendes játékidő letelte után 10 perc ráadás következett, amit teljesen a United uralt, az Ágyúsok alig lépték át a félpályát. Látszott a hazaiakon a frusztráltság, akárcsak a lelátókon, melyek egye üresebbek lettek.

 

Végül az eredmény már nem változott, a Manchester United idegenben legyőzte az Arsenalt és továbblépett a kupa ötödik körébe.

 

 

FA-kupa, 4. forduló
Arsenal 1-3 Manchester United
Emirates Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

 

Arsenal: Cech, Maitland-Niles, Sokratis(Mustafi 21.), Koscielny(Guendouzi 64.), Kolasinac, Torreira, Xhaka, Iwobi(Özil 64.), Ramsey, Aubameyang, Lacazette
Nem használt cserék: Leno, Monreal, Lichtsteiner, Elneny

 

United: Romero; Young, Lindelöf, Bailly, Shaw; Herrera, Matic, Pogba; Lingard(Jones 88.), Lukaku(Rashford 72.), Sanchez(Martial 72.)
Nem használt cserék: Grant, Dalot, Fred, Mata

 

Gólszerző: Aubameyang 42' illetve Sanchez 31', Lingard 33', Martial 82'

 

Sárga lap: Koscielny, Kolasinac, Guendouzi illetve Young, Lingard, Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!