Manchester United 0-2 Paris Saint-Germain

Komoly hátrányba kerültek a Vörös Ördögök, akik 2-0-ra kikaptak a PSG-től, ezzel megszakadt Solskjaer veretlenségi sorozata.


Ole Gunnar Solskjaer talán a legerősebb kezdőcsapatát küldhette pályára a PSG ellen, melyben ott volt a korábbi manchesteri, Angel Di Maria.

 

Kegyetlen letámadással kezdett a United, Rashford és Lingard vezérletével már a saját tizenhatosán belül letámadta ellenfelét a hazai csapat. Az első lövés mégis a vendégektől érkezett, Di Maria próbálkozott a 6. percben, de nem talált kaput. De Gea rajta volt, hárított volna.

 

A 9. percben Rashford a büntetőterület oldalsó vonalánál beadás helyett lövést választott, Buffonnak észnél kellett lennie, a rövidnél védenie kellett, az olasz kapus szögletre mentett.

 

Az első negyedóra végére rendezte sorait a PSG és egyre több időt tudott ellenfele térfelén tölteni, ám hátul is figyelnie kellett, mert egy remek kiugrás után Pogba az alapvonalról lőtt középre, Buffon védeni tudott, ráadásul a kipattanót is fel tudta szedni Lingard elől.

 

A 18. percben Young kiváló beadása szállt a kapu elé, de Rashford, Lingard és Martial is lemaradt a labdáról. Nagyszerű beadás volt, kiváló ívet írt le a labda.

 

Hatalmas lehetőség alakulhatott ki a félidő felénél, Lingard hozta ki a labdát kiválóan, Rashfordhoz passzolt, aki visszatette neki, Jesse megiramodott és a túloldalon felfutó Martialt játszotta meg, ám a labda kicsit a francia mögé ment, aki bár megállt, elgurult a lába alatt a játékszer.

 

 

A 28. percben Draxler ugratta ki Mbappét, a fiatal támadó azonban kapu mellé lőtt. Megköszönhette a játékvezető a csatárnak, hogy nem lőtt gólt, ugyanis lesről indult, ám a bíró és asszisztensei nem vették észre az esetet.

 

Az első 30 perc letelt, amiből leszűrhető volt, hogy a Vörös Ördögök nagyon agresszíven próbáltak letámadni, ami nem igazán ízlett a párizsiaknak. Azonban kicsit aggasztó volt, hogy Martial és Pogba viszonylag keveset volt játékban, utóbbi ráadásul már egy sárga lapot össze is szedett.

 

Sajnos Martial lesérült, bár visszajött még a pályára. Akárcsak Di Maria, akit Young kent fel a szurkolók előtti kerítésre. Félő volt, hogy megkapja második sárgáját az angol, de szerencsére elmaradt az.

 

Lingardot is ápolni kellett, miközben szabadrúgáshoz készült a PSG. Remek helyről végezte el a pontrúgást Alves, de nem talált kaput, így gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

 

Jó első félidőt láthattunk, mely nagy részében a United akarata érvényesült, és melynek végén Lingardot le kellett cserélni. Nagy veszteség a csapat számára. Helyette Sanchez folytatta a második félidőben.

 

A második 45 perc elején Juan Mata is pályára került, Martial sem bírta tovább. Nagyon tördelt volt a játék az első percekben, sok szabálytalanságot szült a mérkőzés.

 

Az 53. perc hozott egy komoly helyzetet és sajnos gólt is. Jobboldali beadás után Mbappe fejesét tolta szögletre De Gea. A sarokrúgás átszállt a hosszúra, ahol Matic lemaradt Kimpembéről - akinek talán már a pályán sem kellett volna lennie. A védő közelről a hálóba pofozta a labdát, 0-1!

 

Három perccel később újabb szögletet lőtt a PSG, a kifejelt labdát Alves lőtte el, Pogbán megpattant, irányt változtatott, de elkerülte a kaput.

 

Az 59. percben Mata beadását fejelte ki Silva, Herrera egyből lőtt, a labda 30-40 centivel suhant el a jobb kapufa mellett.

 

A 60. percben Kehrer indította Di Mariát, aki középre gurított, Bailly nem érte el a beadást, Mbappe azonban igen és kettőre növelte csapata előnyét.

 

 

Közel volt a 0-3 a 63. percben, Mbappe elrobogott egy labdával, De Gea azonban leszedte a csatár próbálkozását. A két védő méterekkel lemaradt a franciáról. Egy perccel később Bernat futott el a szélen, lövését De Gea védte bravúrral. Sajnos nagyon nagy baj volt ekkor a csapat körül, a két csere nem tudta azt hozni, amit Lingard és Martial, védekezésben sem, ráadásul a hátrány miatt ki is nyílt a hazai alakulat.

 

A két gól nagyon megfogta a hazaiakat, akik bár próbáltak menni előre, leginkább Young beadásai révén sikerült is ez többször, de sajnos nem jött a gól, még komoly helyzetek sem.

 

A végén Pogbát még ki is állította az olasz játékvezető, amivel még nehezebbé vált az amúgy is nehéz visszavágó. Sajnos 10 perc kihagyás elrendezte a találkozó sorsát és bár tudjuk, hogy a Unitednél nincs lehetetlen, nehéz elképzelni, hogyan lehet ezt a párharcot a javunkra fordítani március elején.

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Manchester United 0-2 Paris Saint-Germain
Old Trafford

 

Vezette: Daniele Orsato (ITA)

 

United: De Gea - Young, Bailly, Lindelöf, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Lingard(Alexis 45.), Martial(Mata 46.), Rashford(Lukaku 84.)
Nem használt cserék: Romero, Dalot, Jones, Fred

 

PSG: Buffon, Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Verratti(Paredes 75.), Alves, Draxler, Di Maria(Dagba 81.), Mbappe
Nem használt cserék: Areola, Chuopo-Moting, Kurzawa, Nkunku, Diaby

 

Gólszerző: Kimpembe 53', Mbappe 60'

 

Sárga lap: Pogba, Young, Lindelöf, Herrera, Shaw illetve Kimpembe, Draxler, Bernat, Alves

 

Piros lap: Pogba


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!