Herrera optimista és bizakodó

Ander Herrera hiszi, hogy a Manchester United képes lehet győzni Franciaországban, fordítást bemutatva ezzel a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben.


A Thomas Tuchel által irányított francia listavezető 2-0-s előnyre tett szert az Old Traffordon rendezett első felvonás során, köszönhetően a védő Presnel Kimpembe és a villámgyors Kylian Mbappe góljainak.

 

Az eredmény tagadhatatlanul csalódást keltő és sajnos véget vetett a csapat 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatának, amelyet a megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer irányításával értek el.

 

Herrerát rendkívül frusztrálták a PSG-től bekapott gólok és elfogadja, hogy ezúttal nem ők voltak a jobb csapat, de a spanyol válogatott középpályás úgy érzi, motivációt meríthetnek a visszavágóra a Tottenham és az Arsenal ellen aratott idegenbeli sikereikből.

 

"Szerintem az első gólig szoros volt a mérkőzés" - kezdte Ander.

 

"Nem állíthatjuk, hogy mi lettünk volna a jobb csapat, de ők se voltak jobbak nálunk. Ez nehéz, mert egy ilyen jó csapat ellen senki nem akar szögletből gólt kapni. Az első 60-65 percben csak pontrúgásból tudtak helyzetet kialakítani. A két egyéb helyzetük mind les volt."

 

"De a góljuk után át tudtak állni kontrajátékra, ehhez pedig nagyon gyors játékosokkal rendelkeznek. Hátulról építkeztek, mi az eredmény okán rá voltunk kényszerítve a presszingre, így olyan területek nyíltak meg előttük, amilyenek az első félidőben nem. Ilyen a futball - ebből tanulhatunk. Ilyen típusú csapatok ellen egészen egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontrúgásokból gólt kapjunk, mert az nagyon megnehezíti a dolgunkat."

 

"Most a jó múltbeli példákba kapaszkodhatunk. Győzni tudtunk idegenben a Tottenham és az Arsenal ellen is. Ezek a csapatok ugyanolyan jók, mint a PSG, úgyhogy meg kell nehezítenünk a dolgukat, mikor hozzájuk látogatunk. Előbb azonban a Chelsea elleni FA-kupa összecsapásra és a top négybeli helyezésünk megőrzésére kell koncentrálnunk."

 

 

Herrera sietett leszögezni annak fontosságát, hogy a sorozat végső megnyerésére is esélyesnek tartott PSG elleni Bajnokok Ligája vereséget követően is bizakodóak maradjanak. Vitathatatlan, hogy a Vörös Ördögök hatalmas lépéseket tettek előre Solskjaer irányítása alatt, és most itt az idő, hogy újra egyesítsék erőiket.

 

"Szerintem ez az eredmény nem fog kísérteni minket amiatt, ahogyan veszítettünk" - magyarázta a baszk játékos.

 

"Ha úgy veszítünk, hogy rosszabbak voltunk az ellenfelünknél az nagyon tud fájni! Nem tudtak számunkra túlzottan sok problémát előidézni. Ha őszinték akarunk lenni, akkor mi se nekik, de egy 0-0-s eredmény rendben lenne, mert akkor még minden nyílt lenne. Most sokkal nehezebb a helyzet számunkra, de ahogy korábban is említettem, vannak előttünk jó példák."

 

"Viszont arra nem fogunk időt fecsérelni, hogy a történteken gondolkodunk. Idegenben, a Chelsea ellen vár ránk egy nagy mérkőzés az FA-kupában, ahol tavaly pont ellenük elveszítettük a döntőt - egy olyan mérkőzésen, ahol véleményem szerint győzelmet érdemeltünk volna. Most ismét megvan a lehetőségünk arra, hogy harcoljunk az FA-kupáért, illetve hogy megtartsuk helyezésünket a legjobb négy között."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!