Young: Senkitől nem félünk a kupában

A Manchester United védője, Ashley Young már az FA-kupa elődöntőjébe való bejutásra koncentrál, és állítása szerint a United készen fog állni, bárkivel is sorsolják össze.


A United hétfőn este kvalifikálta magát a sorozat legjobb 8 csapata közé azzal, hogy Ander Herrera és Paul Pogba góljainak köszönhetően 2-0 arányban legyőzték idegenben a címvédő Chelsea-t az 5. fordulóban.

 

Miután az előző két körben a Kékek és az Ágyúsok ellen is idegenben kellett megharcolniuk, Young, aki eltiltás miatt kihagyja majd a Wolves elleni párharcot, újabb kemény összecsapást vár, és nem fél senkitől sem a folytatásban.

 

"Meglepődtem, hogy nem a [Manchester] City-t kaptuk, pedig azt vártuk" - mondta a szélső védő a Stamford Bridge-en aratott győzelem után.

 

Helyettük a Vörös Ördögökkel a két manchesteri klub után legmagasabban rangsorolt csapatot sorsolták össze, Young pedig tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk.

 

"Minden egyes csapatot le kell győznöd ahhoz, hogy megnyerd a trófeát egy sorozatban, és mi így is fogunk tenni" - tette hozzá.

 

"Azért fogunk hozzájuk látogatni, hogy megverjük őket és továbbjussunk az elődöntőbe."

 

A korábbi Aston Villa játékos ismét remek produkcióval rukkolt elő hétfőn este, a mérkőzés nagy részében pedig teljesen elcsendesítette az ellenfél legnagyobb fegyverét, Eden Hazardot. Nem csak Young teljesített remekül a fővárosban, ugyanis minden egyes United játékos tökéletesen elvégezte feladatát a Kékek ellen.

 

 

"Nagyon jó érzés idegenben győzelmet szerezni, ráadásul úgy, ahogyan mi tettük."

 

"Ismertük a Chelsea gyengeségeit és tudtuk, hogy miként akarunk játszani, és azt gondolom, hogy mindezt remekül meg tudtuk tenni az elejétől a végéig. Lenyűgöző volt, és szerintem tudtunk találni egy újabb fokozatot a csapat sebességváltóján. Sokat elárul rólunk az, hogy a hétközi [Paris Saint-Germaintől elszenvedett] vereség után talpra tudtunk állni és jó eredményt elérni."

 

"Az első 10-15 percben kicsit zavarodottak voltunk, de azt követően átvettük a mérkőzés irányítását, megszereztük az első gólt. Végig előttük tudtunk járni és megszereztük a második találatunkat is, így két parádés góllal vezettünk. De csapatként kellett védekeznünk."

 

"Sikerült megcsinálnunk, hogy támadni és védekezni is csapatként tudtunk, kompakt módon. Ha sikerül kapott gól nélkül lehoznod egy mérkőzést, akkor nagy eséllyel pályázol a győzelemre."

 

Pogba egyike volt a United azon sztárjainak, aki lenyűgöző produkcióval rukkolt elő a Bridge-en, a francia világbajnok középpályás jól időzített fejes gólja az első félidő vége előtt pedig tőrdöfést jelenthetett a Chelsea játékosok szívébe egy második félidőre tervezett fordítási reményt illetően.

 

"Ő egy világklasszis játékos" - mondta Young.

 

"Ok nélkül senki nem lesz világbajnok, de ez nem csak Paulról szól, mert a futball csapatjáték."

 

"Mindenki, aki kezdőként játszott, a kispadon ült, és a csereként beálló fiúk is fantasztikusak voltak. Scott [McTominay] csak pár percig volt a pályán, de ő is elvégezte a feladatát és kivette a részét. Amikor Andreas [Pereira] és Alexis [Sanchez] beálltak, ők is fantasztikusak voltak."

 

"Az egész a helyekért való versenyhelyzetről szól, így mindenki folyamatosan játékra készen áll. Az edzésen minden nap 100 százalékot kell adnod, mert mindenki be akar kerülni a csapatba. Ha nyerni tudsz mérkőzéseket, akkor mindenki be akar férni a kezdőcsapatba."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!