Shaw: Szárnyaló önbizalmunk Párizsban is segíthet

A Manchester United védője, Luke Shaw elmondása szerint pozitív hozzáállása és csapata remek idegenbeli formája okán önbizalommal telve várja a szerda esti, sorsdöntő Bajnokok Ligája összecsapásukat Párizsban.


A Vörös Ördögöknek két góllal kellene nyerniük ahhoz, hogy elkerüljék kiesésüket a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapata között, de a jelenlegi 8 mérkőzés óta tartó idegenbeli sikerszériájuk okán a baloldali védő szerint minden okuk megvan arra, hogy bizakodjanak a továbbjutásban.

 

"Ez nagyon sokat segít" - kezdte.

 

"Tudjuk, hogy most a legfontosabb tényező az, hogy 2-0-s hátrányban vagyunk, de a csapaton belül hihetetlenül pozitív és önbizalomtól duzzadó a hangulat. Valami különlegessel kell előrukkolnunk, de úgy érzem, hogy képesek vagyunk rá."

 

"Nagyon pozitív vagyok azt illetően, hogy képesek leszünk megfelelő eredményt elérni és továbbjutni a következő körbe."

 

A United összesen csak három gólt kapott a klubrekordnak számító nyolc mérkőzéses idegenbeli győzelmi sorozata alkalmával, Shaw pedig hiszi, hogy ugyanez a kőkemény védekezés lehet a kulcsa egy esetleges párizsi sikernek is.

 

 

"A legeslegfontosabb, hogy biztosan kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést, különösen a meccs korai szakaszában elkerülve azt, hogy betaláljanak" - tette hozzá.

 

"Úgy érzem, ha sikerülne egy gólt szereznünk, akkor az mindent teljesen megváltoztatna. Ők is éreznék, és egyértelműen megfordulna a mérkőzés képe."

 

"90 perc hosszú idő, soha nem lehet tudni, hogy mi történne akkor, ha sikerülne korán betalálnunk és ezáltal még magasabbra szökne bennünk az önbizalom."

 

"Úgy érzem, hogy erre a jelenlegi állapotunk alapján képesek lennénk, különösen idegenben."

 

A Vörös Ördögök remek formának örvendenek mióta decemberben Ole Gunnar Solskjaer vette át megbízott menedzserként a csapat irányítását, 16 mérkőzésből ugyanis tizenháromszor nyerni tudtak és csak egyszer kaptak ki - majdnem három héttel ezelőtt, a PSG elleni hazai összecsapáson.

 

Az Old Traffordon elért 2-0-s győzelmükkel a francia bajnok toronymagasan a párharcból való továbbjutás esélyese, de Shaw szerint játékostársaival inspirálódhatnak azokból a tapasztalatokból, amelyeket a szezon korábbi szakaszában gyűjtöttek.

 

"Jól kell védekeznünk, amikor pedig helyzetünk akad, akkor értékesítenünk kell őket. Megtettük a Juventus ellen is idegenben, amely egy kemény meccs volt, pedig erre ellenük elég kevés csapat képes."

 

"Azokra a jó dolgokra kell gondolnunk, amiket ott csináltunk, és magunkkal kell vinnünk ezeket Párizsba is."

 

"Igazán lenyűgöző támadó játékosaink vannak. Olyanok, akik képesek előkészíteni, illetve gyönyörű gólokat is szerezni, és biztos vagyok benne, hogy elég erős kerettel utazhatunk majd."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

PSG - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!