Alexis: Meg akarom mutatni a United iránti szenvedélyemet

Alexis Sanchez ég a vágytól, hogy sikeres lehessen az Old Traffordon, ezért pedig mindent meg is akar tenni.


A chilei játékos még a Southampton ellen 3-2-re megnyert bajnokin elszenvedett sérülése előtt adott interjút az Inside United magazinnak, amely rendkívül rosszul érintette a csapat 7-esét. Ettől függetlenül eltökélt, hogy mérkőzéseket eldöntő teljesítményekkel kápráztassa el a Vörös Ördögök szurkolóit, amelyekkel aztán trófeákhoz segíti csapatát.

 

"Természetesen szeretném nagyon boldoggá tenni a United szurkolókat" - kezdte Alexis.

 

"Gólokat akarok szerezni. Örömet szeretnék nekik okozni. Trófeákat akarok nyerni."

 

"Egyáltalán nem voltam boldog, amikor az előző szezon végén elveszítettük az FA-kupa döntőjét a Chelsea ellen. Nagyon nem. Igazából szomorú voltam, mert szerettem volna, ha a csodálatos szurkolóink boldogok lehetnek. Láttam a szurkolóinkat, amint megtöltik a Wembley lelátóit. Ott voltak körülöttünk, mindenki vörösbe öltözve - nagyon tetszett. Az egész Wembley vörös volt."

 

A szurkolók örömére való trófeaszerzés kapcsán Alexis így folytatta:

"Eszembe jut az ottani [Wembley] gólom a Tottenham Hotspur ellen. Az egy hihetetlenül nagyszerű pillanat volt, mert ott voltak rögtön előttünk a United szurkolók, és nagyon kedves pillanatként őrzöm azt, hogy velük együtt ünnepelhettünk."

 

"Amikor fiatalabb voltam, akkor kedveltem a Unitedet. Esküszöm. Kisgyerekként szerettem a Unitedet. Tényleg nagyon. Ezt pedig meg akarom mutatni és örömet akarok okozni az embereknek, mert természetesen mindig győzni akarok."

 

"Továbbra is kiakarom mutatni a futball iránti szeretetemet. Tudom mire vagyok képes. Van hitem a képességeimben. A United egy nagyon fontos klub, nem csak Angliában hanem globális szinten is, és nagyon imádnám, ha sikerülne trófeákkal megörvendeztetnem a szurkolókat."

 

 

De honnan is fakad a szenvedély és a vágy, hogy futballozzon? Egyértelműen a chilei Tocopilla utcáiról, ahol felnőve hihetetlen hatással voltak a körülmények a személyiségére.

 

"Ez egy kisváros" - tette hozzá.

 

"Nézzék, imádok futballozni. Imádom a futballt! Ez a szenvedélyem. Ezen kívül még a kutyáimat és a családomat szeretem ennyire szenvedélyesen. Ők jelentenek mindent számomra. Tényleg mindent. Gyerekként mindig profi futballista szerettem volna lenni - de Chilében. Mindig Chilében. Soha nem álmodoztam arról, hogy egy napon Európába igazolok. Soha."

 

"Mindig a chilei bajnokságban képzeltem el magamat, de az utazásom a futballban folytatódott, és játszottam Argentínában illetve Olaszországban is. Azután azt gondoltam, 'Wow, ez a futball! Imádom a futballt! Továbbra is igyekeztem ugyanúgy játszani és még jobban megszerettem a játékot. Szerettem a különböző játékosokat, a kivételes képességűeket, akik nem voltak átlagosak, és olyat láttam tőlük, mint korábban sosem'."

 

"Otthon, Chilében nem állt rendelkezésünkre olyan technológiai fejlettség, mint Európában. A chilei tv-csatornákon csak hazai bajnoki meccseket adtak. Soha nem láttunk olyan klubokat, mint a Real Madrid vagy a Barcelona a La Ligaban. Akkoriban semmit se tudtam róluk. Ez az én történetem. Azóta pedig játszottam a Cobreloa, a River Plate, az Udinese, a Barcelona, az Arsenal és most pedig Manchester United színeiben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!