Lukaku: Ibra megváltoztatott

Romelu Lukaku elmondása szerint az, hogy a Manchester Unitednél együtt játszhatott Zlatan Ibrahimoviccsal, olyannyira "felnyitotta a szemét", hogy segített neki jobb játékossá válni.


Lukaku, akinek korábban Zlatan Ibrahimovichoz hasonlóan Mino Raiola volt az ügynöke, mielőtt a rapper Jay-Z vezette Roc Nationhoz került volna tavaly, 2017 júliusában csatlakozott a Unitedhez az Evertontól.

 

Ibrahimovic, aki éppen akkoriban lábadozott az Anderlecht elleni Európa-liga negyeddöntőn elszenvedett térdszalag sérüléséből, abban az időszakban a United talizmánjának számított, miután hihetetlen gyors népszerűségre tett szert teljesítményével a Paris Saint-Germaintől való ingyen távozása után.

 

A páros csak nagyon kevés időt tölthetett együtt a pályán, hiszen Ibrahimovic csak az év novemberében térhetett vissza a pályára sérüléséből, utána pedig 2018 márciusában már el is hagyta a Unitedet és a Los Angeles Galaxy-hez igazolt.

 

Lukaku elmondása szerint azonban ennek ellenére is nagy benyomást tett rá a svéd klasszis, aki még a körülmények ismeretében sem volt hajlandó harc nélkül átengedni pozícióját a Vörös Ördögök első számú csatáraként.

 

 

"Minden nagyszerű volt, amit Zlatantól tanultam, kezdve az Internél, AC Milannál, Barcelonanál vagy az Ajaxnál szerzett tapasztalatairól szóló történetektől egészen a vele való közös munkáig és hogy láthattam, mennyire nagy benne a versenyszellem" - kezdte a belga válogatott játékos a Manutd.com-nak.

 

"Emlékszem egy edzésre - és mivel mindketten csatárok vagyunk, ezért soha nem szerepeltünk egy csapatban - ahol volt egy 50-50 százalékos helyzet. Ő teljes erőbedobással akart engem megverni."

 

"Ez volt az a pillanat, amikor felismertem, hogy ez a fickó versenyezni akar és harcolni a helyéért. Ezért változtatott meg engem. Felnyitotta a szememet. Ennek a srácnak meg kellett mindazért harcolni, amilyen pozícióban van."

 

"Szóval megtanultam, hogy csak koncentrálnom, keményen dolgoznom szabad, és mindezt élveznem is kell. Mert ő egy olyan fickó, akivel rengeteget lehetett hülyéskedni is, az öltözőbeli személyisége pedig nagyon jó volt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!