Rio: Nem foglalkozunk a triplázással

Rio Ferdinand szerint sem õt, sem csapattársait nem a triplázás esélye motiválja.


A ma esti, Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágója elõtt Ferdinand szerette volna elkerülni, hogy a Vörös Ördögök 1999-es triplázásának megismétlésérõl kelljen beszélnie.

"Minden sorozat motivál minket, amit csak eg tudunk nyerni" - mondta Rio. Ha ez duplázást jelent, egy trófeát, vagy akár triplázást, az már másodlagos. A legfontosabb, hogy minden évben nyerjünk valamit a klubnak."

"Nem mondanám, hogy bármelyikünk is kimondottan azért hajt, hogy a triplázás zsebben legyen. Azt hiszem, akik tripláztak akkoriban, közülük sem mondaná egy játékos sem, hogy ez volt a céljuk. Mindig csak egy sorozatra figyelünk. Ha sikerül megnyerni egyet, megnézzük a következõt, sikerülhet-e."

 


Két hónapos vádli sérülést követõen Rio múlt szerdán a Chelsea ellen tért vissza a csapatba, ám semmi jele nem mutatkozott, hogy kihagyott ennyi idõt, remekül teljesített Carlo Ancelotti csapata ellen.

Nagy lökést jelentett ez Sir Alex Fergusonnak, aki végre a legfõbb védelmét egészségesnek láthatta. Nem mintha oly könnyû lett volna Chris Smallingot kihagyni a csapatból, igaz ami igaz.

"Muszáj beszélni Chris Smalling idei teljesítményérõl, mert valami elképesztõ. e imádkoztam, hogy Rio felépüljön a Chelsea ellen, mert nagy nyugodtságot jelent számunkra és rengeteget kommunikál a társakkal. Sosem pánikol labdával, nagyon nyugodt" - mondta a menedzser.

"Talán õ volt az egyik legjobb elõzõ héten. Egyszerûen hihetetlen volt. Tudtam, hogy ez történik majd. Az alkalom fontossága és a csapatba visszatérõ adrenalin ideális volt Rio számára."

Ferdinand el is magyarázta, miért érezte magát oly kényelmesen egy ilyen fontos találkozón visszatérõként: "Bíznod kell saját képességeidben. Plusz kell 10 másik ember, aki segít nekek. Ez történt a múlt héten és ez történik majd ezen a héten is. Segítünk egymásnak és remélhetõleg az elõdöntõbe jutunk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!