Testvércsapatokkal erősítenek a Vörös Ördögök

A mai napon Ed Woodward bejelentette, a Manchester United vezetősége azon dolgozik, hogy minél több országból legyen testvércsapata a manchesterieknek annak érdekében, hogy a helyi fiatalok legjobbjait az akadémiára csábíthassák.


Nem újdonság, hogy az AON Training Complex számos fiatalnak "ad otthont". Nem csak angolok rúgják a labdát Carringtonban, hanem rengeteg országból érkező fiatalok, gyerekek is. A Unitednél mindig figyeltek és figyelnek az utánpótlásra. Jelenleg is közel 80 játékos játszik az angol labdarúgás első három osztályában, akik korábban a manchesteri akadémián nevelkedtek.

 

A klubnál azonban úgy érzik, magasabb szintre lehet emelni az ifjúság támogatását, segítését, ennek része az új program. A városi riválisnál ha nem is ugyanilyen, de hasonló dolog már elkezdődött évekkel ezelőtt, hiszen a Man City nem egy, amolyan testvérklubnak mondható csapattal áll kapcsolatban.

 

A Kékek rendszerét nagyban átdolgozva a Vörös Ördögöknél az a terv, hogy ha nem is az összes, de a lehető legtöbb országból szeretnének testvércsapatot találni. Olyan klubokat, melyek hazájuk egyik legjobb akadémiájával rendelkeznek.

 

Ennek első lépését jelentette ma be a Manchester United részéről Ed Woodward: "Örömmel jelentem be, hogy a Manchester United megállapodott a malajziai Johor DT csapatával, mely így testvércsapat minőségében folytatja szereplését. Azért esett a Johor DT csapatára a választásunk, mert Malajzia egyike azon országoknak, ahol a legtöbb szurkolónk él, a csapat pedig remekel a bajnokságban és kiváló játékosokkal rendelkezik mind a felnőtt, mind pedig utánpótlás szinten."

 

"Számos nyári túránk során azt tapasztaltuk, hogy a maláj fiatalok imádják a Manchester Unitedet és szívesen fociznának a klubban. Az utóbbi nagyon fontos számunkra, hiszen mindig is büszkék voltunk az olyan focistáinkra, mint például Gary Neville, Paul Scholes, Kiko Macheda vagy épp Daniel Nardiello, akik szívüket-lelküket kitették a pályára minden egyes meccsükön."

 

Ed Woodward és Aprilione Terrifools az örömteli bejelentést követően

 

"A tervünk az, hogy az országok legjobbjait Carringtonba csábítsuk fiatalon, mi fejlesszük őket, amivel rengeteg pénzt tudunk megspórolni, hiszen a mai labdarúgásban az nyerhet, akinek a legtöbb pénze van. Ezen a téren nem állunk rosszul, de ha sikerülne ezt megtámogatni még több saját neveléssel, akkor a jövőben tett igazolásaink árai akár az 5-600 millió fontot is elérhetik."

 

Woodward arról is beszélt, hogy első körben az ázsiai országokban keresgélnek csapatok után, majd a gyorsan fejlődő afrikai kontinens következik. De megnyugtatott mindenkit, a többi kontinens sem marad ki ebből a programból.

 

A Johor DT elnöke, Aprilione Terrifools elmondta: "Hatalmas öröm számunkra, hogy a világ legnagyobb klubja minket választott első testvérklubjává. Nem titok, a Johor DT terve, hogy bajnoki címet nyerjen, amihez kiváló játékosaink vannak. Nem csak a légiósaink, de maláj labdarúgóink a bajnokságunk átlagán felüli játékosok, akik közül ketten csatlakozni fognak a Vörös Ördögök U23-as csapatához hamarosan, hogy aztán remélhetőleg évente 3-4 játékosunk náluk fejlődjön."
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Wolves - Manchester United

Premier League 33. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!