A világ második legnagyobb átlag nézőszáma a Unitednél

Egy új kutatás alapján a Manchester United rendelkezik a világ futball második legnagyobb átlag nézőszámával, és csak a Borussia Dortmund előzi meg őket.


A CIES Football Observatory 42 ország 51 nemzeti bajnokságát elemezve arra jutott, hogy az Old Trafford nézőszáma a 2013 és 2018 közötti vizsgálati időszakban 75.218 fő volt mérkőzésenként, míg az élen végző Dortmundé 80.230.

 

A top 20 klub közé befértek olyan Premier League klubok is, mint az Arsenal, a Manchester City és a Newcastle, de a két skót gigász, a Celtic és a Rangers is.

 

 

Említésre méltó, hogy a jelenleg csak az angol harmadosztályban szerénykedő Sunderland mérkőzésenként 39.249 nézőt tud átlagban stadionjába invitálni, amely magasabb szám, mint amit a Serie A két óriása, a Juventus és az AS Roma fel tud mutatni.

 

Bár még csak öt éve alapították, átlag nézőszám tekintetében az Atlanta United a legnépszerűbb Európán kívül klub, összesítésben pedig az előkelő 10. helyen zártak.

 

Ahogy a klubok szintjén, úgy a bajnokságoknál is német vezetés van, a vizsgált öt éves időszakban 43.302 nézővel ugyanis a Bundesliga bizonyult a legnépszerűbbnek. Második a pontvadászatok között a Premier League 36.675 fővel, amely 6 százalékos emelkedést jelent a korábbi öt éves ciklushoz képest.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!