Fletcher visszatérhet a klubhoz

Új szerepkörben visszatérhet a Manchester United kötelékébe a klub egykori saját nevelésű játékosa, Darren Fletcher, aki az átalakítás előtt álló átigazolási stratégia megvalósításában kaphat feladatot.


A 35 éves skót válogatott középpályás szerződése a nyár folyamán lejár a másodosztályú Stoke City-nél és valószínűleg Mike Phelan mellett dolgozna a klub átdolgozásra váró megfigyelési hálózatának megszervezésében, illetve a tehetségek felkutatásában. A klubnál Ole Gunnar Solskjaer érkezése után olyan személyekkel kívánják betölteni a szakmai stáb pozícióit, akik a múltban játszottak a United színeiben.

 

Solskjaer és Phelan decemberi kinevezésével régi ismerős arcok tértek vissza az Old Traffordra, és az Ajax illetve a Barcelona példáját követve a Vörös Ördögök szeretnék egykori játékosaikat vezető szerepekhez juttatni a klub vezetésében. A klub akadémiájának vezetését már most is az 1999-es Triplázás egyik saját nevelésű legendája, Nicky Butt látja el, míg egy másik BL-győztes korábbi kiválóság, Michael Carrick a Solskjaer stábban tölt be másodedzői pozíciót. Mellettük pedig ott van az U18-as csapat menedzsere, Neil Ryan is, aki a Sir Alex Ferguson éra alatt több különböző posztot betöltő Jim Ryan fia.

 

A Unitednél prioritást élvez, hogy minél több kulcspozícióban olyan szakembereket tudhasson akik értik és átérzik a klub szellemiségét és értékeit. Ezért olyanokkal kívánják betöltetni ezeket a szerepköröket a klubon belüli jelöltek mellett, akik sikeresek voltak a Ferguson korszakban és játékoskarrierük végeztével sem szakadnának el a futballtól.

 

 

Fletchert sokan a nemrég menesztett skót szövetségi kapitány, Alex McLeish utódjának tartották, miután súlyos bélbetegsége során, amely miatt még Ferguson irányítása alatt 2 évet kénytelen volt kihagyni, megkezdte edzői papírjai megszerzését.

 

A Manchester United nem kívánta kommentálni, hogy a jövőben milyen irányt képzelnek el a a klub vezetését illetően. Ed Woodward a múltban megfigyelőkkel, játékoselemzőkkel, Matt Judge igazgatóval dolgozott együtt az átigazolások nyélbe ütésén, amelyről konzultált az aktuális menedzserrel is.


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!