Rooney derbi varázslása

Wayne Rooney nem szerepelhet a Manchester City elleni FA kupa elõdöntõben, ám senki nem felejtette el, milyen lenyûgözõ gólt szerzett a városi rivális ellen legutóbb.


Zseniális pillanat volt a tizes számot viselõ csatártól, az Inside United pedig ez alkalommal beszélgetett el vele és csapattársaival - Wes Brownnal és Michael Carrickkel - az esetrõl.

Beszélj nekünk a gólodról Wayne...
WR: Ami a sípcsontomról ment be?! (Nevet.)
MC: Az a sípcsont védõ nagyon jó pontot érdemel!
WR: Csak arra emlékszem, hogy Nani beadása irányt változtatott, a labda pedig csak szállt felém én meg ellõttem. Mindig dolgozol a technikádon, de az ilyen gólok ösztönösek. Amikor a levegõben voltam, emlékszem Berba felém kiáltott, mintha azt mondta volna 'mit csinálsz?!'. Majd megfordultam és a felsõ sarokban volt a labda.
 MC: Mert rosszul érintette, hogy épp lenyomtad õt az Év gólja versenyben. (Mindenki nevet.)

 


Hányszor nézted vissza?
WR: Néhányszor. Hihetelen, mennyien kérnek azóta autogramot tõlem. Ilyen gólt lõni egy Manchester derbin nagyszerû érzés és határozottan az egyik legjobb érzést keltette bennem.
WB: Bennem is, pedig csak a padon ültem.

Hova rangsorolnád ezt a gólodat?
WR: Mindenképp a legjobb gólom ez, amit mérkõzésen szereztem, de ha megkérdezed a srácokat, elmondják minden nap szerzek ilyen gólokat edzéseken. Szóval jó volt, hogy ezúttal meccsen is megcsináltam. (Mindenki nevet.)
WB: Nincs mit hozzáfûznöm!
MC: Lassan öt éve itt vagyok, de egyszer sem láttam ilyen gólt tõle edzéseken sem.
WB: Ne feledkezz meg a Newcastle elleni gólodról sem Wazza... (2004/05-ös idényben)
MC: De a City elleni gól sokkal fontosabb volt.
WB: Igen, csak meg szerettem volna említeni azt a gólt is, fõleg mert én is szereztem akkor egy gólt.

Az ünneplés Cantona-szerû volt...
WR: Rio kért meg a mérkõzés elõtt erre. Nem tudom, hogy miért emlékeztem erre, de ahogy elfutottam ünnepelni, beugrott, hogy ezt tegyem.

 Nektek srácok mi volt a véleményetek errõl? Michael te épp akkor készültél beállni, Wes pedig a padon ültél...
MC: Közel voltam ahhoz, hogy egy Mourinho-féle ünneplést csináljak abban a hihetetlen pillanatban. Le kellett nyugtatnom magam, mert azonnal be kellett állnom.
WB: Teljesen elvesztettem a fejem. Elõbb Chicha nyakába ugrottam, majd megragadtam Strudderst (Tony Strudwick). 2-3 másodperc kellett, mire ez a pillanat elmúlt.
MC: Igen, abban a pillanatban minden elõjött - a mérkõzés fontossága, a gól aminek éppen szemtanúja voltál és maga a derbi ténye.
WR: Emlékszem, integettem arra, amerre a családom ült, mert Coleen kihozta Kait a mérkõzésre, de amikor végre beszélni tudtam Coleennal, mondta, hogy a gólom elõtti percben kellett épp távoznia valahova. Nem tudtam elhinni!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!